Śmierdzi paliwem w środku Golf 2 1.8

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bear_pink
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Śmierdzi paliwem w środku Golf 2 1.8

Post autor: bear_pink » czw mar 29, 2007 15:33

Witajcie :bigok: jestem nowy na forum ale nie znalazłem nic w tej tematyce jak jadę moim golfem 2 to niewiem czemu strasznie śmierdzi paliwem w środku poprostu koszmar i nie ważne czy jade na gazie czy na paliwie zawsze śmierdzi dodatkowo jak włącze nadmuch to nie śmierdzi z przodu tylko z tyłu a jak otworze szyber dach to śmierdzi i z przodu podpowiedzcie mi co mam robić bo już niewiem :helm:

z góry dzieki za każdą podpowiedz dziękuję :okej:

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » czw mar 29, 2007 16:06

masz gdzies nieszczelnos w komorze silnika moze węzyk sie przetrał lub pękl sprawdz to dokładnie na zapalonym silniku wsadz głowe pod maske i dokładnie sie przypatrz wezykom paliwowym

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » pt mar 30, 2007 00:00

Pora iść spać, bo bredzę, nie doczytałem, a raczej przeczytałem co innego niż jest napisane :)

{{{{{1.8 - jeśli jednopunkt, to sprawdź stan głównych węży paliwowych na podłączeniu do wtrysku - są zagięte i przy pracy silnika końcówki pracują od drgań. Jak tam sparciały, to paliwo może się sączyć z tych złącz (przy pracującym silniku można podłożyć palec pod to złącze i od razu widać czy jest mokro) trzeba je ostrożnie skrócić, ale najmniej jak się tylko da, do zdrowego węża i założyć ponownie, z czuciem skręcając opaski. Nie zamień przewodów (jeden to zasilanie, drugi - powrót - powinny być strzałki).}}}}}}}}}}}}}
Ostatnio zmieniony pt mar 30, 2007 00:22 przez czyś, łącznie zmieniany 1 raz.

MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » pt mar 30, 2007 00:09

Proponuje zebys podniósl kanape tylna i odkrecił dojscie do pompy paliwowej ktora znajduje sie w zbiorniku. Czasami wlasnie tam te weze potrafia skruszec. To by wyjasnialo zapach z tylu samochodu. Przy otwartym szyberdachu powietrze jest wyciagane przez niego na zewnatrz wiec czuc paliwo z przodu. Pompa paliwa pracuje zarowno podczas jazdy na benzynie jak i na gazie wiec czuc paliwem caly czas.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”