Mruga kontrolka smarowania gdy jest ciepły, PILNE !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mruga kontrolka smarowania gdy jest ciepły, PILNE !
Witam, szanownych kolegów jestem tu nowy , prosze o pomoc
MIanowicie , po rozgrzaniu sie silnika zaczyna mi mrugac kontrolka smarowania, ale silnik pracuje normalnie nie słychac zadnych "jęków ,itp, wymienilem czujnik i to samo niewiem co to moze byc, pompa?,
MIanowicie , po rozgrzaniu sie silnika zaczyna mi mrugac kontrolka smarowania, ale silnik pracuje normalnie nie słychac zadnych "jęków ,itp, wymienilem czujnik i to samo niewiem co to moze byc, pompa?,
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Mruga kontrolka smarowania gdy jest ciepły, PILNE !
mruga ci na cieplym podczas jazdy czy tylko na jalowym? jesli tylko na jalowym i po dodaniu gazu znika to masz za goracy olej. wtedy robi sie rzadszy
-
- Nowicjusz
Re: :)
Olej i filtr wymienialem pół roku temu od tego czasu zrobiłem jakies 4tys kmsawik160284 pisze:a dawno wymieniales olej i filtr?
[ Dodano: 28 Mar 2007 22:15 ]
Mruga podczas jazdy, na jalowym jest OK...Seaman pisze:mruga ci na cieplym podczas jazdy czy tylko na jalowym? jesli tylko na jalowym i po dodaniu gazu znika to masz za goracy olej. wtedy robi sie rzadszy
noze na ssaku pompki na tym sitku cos ci sie nie odklada (albo faktycznie juz pompka zdycha). gdybys mial w skarajnym wypadku wywalone panewki to na jalowym tez by nie gaslo. oczywiscie zakladam ze masz dobry poziom oleju i na przechylach nie zapowietrza ci sie ssanie pompki
Ostatnio zmieniony śr mar 28, 2007 22:41 przez Seaman, łącznie zmieniany 1 raz.
Stan oleju jest OK i nie słychac zadnych stuków panewek...czyli moze cos wlasnie z sitkiem od pompy , a jezeli to pompa oleju czy sa jakies oznaki aby to rozpoznac?Seaman pisze:noze na ssaku pompki na tym sitku cos ci sie nie odklada. gdybys mial w skarajnym wypadku wywalone panewki to na jalowym tez by nie gaslo. oczywiscie zakladam ze masz dobry poziom oleju i na przechylach nie zapowietrza ci sie ssanie pompki
Jeśli masz 1.3 benzynę to czytnij mojego posta tutaj.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=95067
Jest szansa, że przyczyna jest banalna.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=95067
Jest szansa, że przyczyna jest banalna.
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!