Nie zapala jak zimny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie zapala jak zimny
Witam
mam taki problem
jak auto jest zimne to nie mozna go odpalic - dlugo trzeba krecic rozrusznikiem po kilkunastu probach zaczyna lapac ale gasnie potem jakos lapie i jak zlapie temperature to juz chodzi a gdy ma temp 90C to juz wszystko jest idealnie
co to moze byc ???? 1,8 8v PB Gti
Pozdrawiam
mam taki problem
jak auto jest zimne to nie mozna go odpalic - dlugo trzeba krecic rozrusznikiem po kilkunastu probach zaczyna lapac ale gasnie potem jakos lapie i jak zlapie temperature to juz chodzi a gdy ma temp 90C to juz wszystko jest idealnie
co to moze byc ???? 1,8 8v PB Gti
Pozdrawiam
-
Cosar 33GT
- Paweł Marek
- V.I.P.

Czujnik temperatury bardzo prawdopodobny. Pamiętaj że masz dwa: jeden ważniejszy od płynu koło głowicy (ten wymień na ślepo lub jak masz miernik pomizerz opory (ok 200-300 omów na gorącym i 2500 omów na zimnym), drugi w przepływce od powietrza, ma mniejsze znaczenie ale sprawdź go też, nie idzie go zmienić osobno za bardzo, raczej z całą przepływką.
Inne sprawy są mniej prawdopodobne. Gdyby wymiana czujnika nie pomogła to moża chyba odczytać kody błyskowe w twoim silniku, tylko nie mam pojęcia gdzie masz wtyczkę do tego
Inne sprawy są mniej prawdopodobne. Gdyby wymiana czujnika nie pomogła to moża chyba odczytać kody błyskowe w twoim silniku, tylko nie mam pojęcia gdzie masz wtyczkę do tego
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
Cosar 33GT