Krzywo siedząca chłodnica?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Krzywo siedząca chłodnica?
Witam, mam pytanko. Mianowicie czy chłodnica w MKIII jest umiejscowiona absolutnie prosto względem pojazu, czy jest minimalnie pochylona w którąś ze stron? Zdjąłem sobie zderzak + przednią "belkę" i chłodnica razem z dolną częścią pasa jest jakby lekko przekrzywiona... Jak się stoi przodem do samochodu to chłodnica nie jest prosto tylko tak jakby zbliża się do lewego koła kierowcy. Mówiąc prościej jakby jej ktoś buta zaserwował. A może to nie wina mocowania chłodnicy(bo w swoim miejscu w pasie przednim siedzi tak jak ma siedzieć), tylko jakoś krzywego pasa przedniego albo podłużnicy? Jak jest mocowany pas przedni w MKIII? Co trzeba odkręcić lub na jakich śrubach się trzyma? Aha, fotki tej sytuacji będą za jakąś godzinkę...
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
Aha, no to mnie uspokoiliście... Tak to wygląda u mnie:
A teraz następne pytanko, przy filtrze powietrza w dolnej jego części jest taka rura wychodząca na błotnik, przed błotnikiem jest jakaś tam siatka... Tylko że u mnie to sie wogole nie trzyma, nie mam pojęcia jak to tam zamocować. Może jest tam jakiś element który pomaga to umiejscowić? U mnie to tylko rura + ta siatka przymocowana na opaskę do kabli do miejsca w karoserii, bez opaski się nie trzyma. Foto niżej:
Ktoś ma poglądowe zdjęcie jak to ma być zamocowane? Bo ja nie mam najmniejszego pojęcia
A teraz następne pytanko, przy filtrze powietrza w dolnej jego części jest taka rura wychodząca na błotnik, przed błotnikiem jest jakaś tam siatka... Tylko że u mnie to sie wogole nie trzyma, nie mam pojęcia jak to tam zamocować. Może jest tam jakiś element który pomaga to umiejscowić? U mnie to tylko rura + ta siatka przymocowana na opaskę do kabli do miejsca w karoserii, bez opaski się nie trzyma. Foto niżej:
Ktoś ma poglądowe zdjęcie jak to ma być zamocowane? Bo ja nie mam najmniejszego pojęcia
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc