Srodki do usuwania lakieru z Plastików

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
De'D
Użytkownik
Użytkownik

Srodki do usuwania lakieru z Plastików

Post autor: De'D » sob mar 24, 2007 13:48

Witam :bajer:

Wiosna idzie .... czas sie wziąść za autko i poprawić coniektóre buble :grin:

Planuje zregenerować zderzaki w mojej Hondzie... trzeba od nowa pomalować cały element z racji "wystąpienia" :satan: pajączka po małym spotkaniu z niedzielnym kierowcą pod Tesco... :grrr: (barany... :panna: )

nie chce powierzać tej czynności (usuwania) lakiernikowi .. sam zrobie zeby troche koszta obniżyć (lakiernik zawola za zdrapanie) ... i tu moje pytanie:
czy zamiast zdrapywac lakier można go usunąć czymś w rodzaju "scansola" .. tylko tak zeby nie uszkodzić plastikowej powierzchni zderzaka??

moze coś polecacie?? :food:

Awatar użytkownika
koonrad
majster ulepszacz
majster ulepszacz
Kontakt:

Post autor: koonrad » sob mar 24, 2007 15:51

paint-ex
działa tylko na lakier, no i skóre :)
palstikowi, gumie itp nic nie robi szkodliwego.
ale śmierdzi niesamowicie

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » sob mar 24, 2007 16:01

BOLL Zmywacz do lakieru w aerozolu, cena około 25zł za sztukę, śmierdzi amoniakiem, na opakowaniu pisze żeby na plastiku zrobić próbę na niewidocznej części.

Ja robiłem tak, że popsikałem tym środkiem i potem karcherem doskonale wszystko zeszło, wymagało tylko niewielkich poprawek albo powtórzenia operacji

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”