awaryjność golfa mk3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

maciejowicz

awaryjność golfa mk3

Post autor: maciejowicz » sob mar 12, 2005 11:02

mam do was pytanko zamierzam sobie kupić używanego golfa3 1.8 mam nadzieje że znajde egzemplarz z klimą :) i mam pytanie czy te samochody są awaryjne i na co trzeba zwracać uwagę przy zakupie używanego i jaki jest czynnik chłodzący w klimie bezfreonowy czy freonowy???
z góry dzienki za pomoc:)

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Re: awaryjność golfa mk3

Post autor: Gitner » sob mar 12, 2005 11:16

maciejowicz pisze:mam do was pytanko zamierzam sobie kupić używanego golfa3 1.8 mam nadzieje że znajde egzemplarz z klimą :) i mam pytanie czy te samochody są awaryjne i na co trzeba zwracać uwagę przy zakupie używanego i jaki jest czynnik chłodzący w klimie bezfreonowy czy freonowy???
Przyjrzyj sie dobrze tej klimie. U kumpla okazalo sie ze jest padnieta chlodniczka. MK 3 sa tak awaryjne jak na MK3 przystalo. Jesli egzemplarz w miare zadbany i nie katowany to pojezdzisz dlugo. Udanych zakupow zycze ;)

Pozdro
Gitner

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: awaryjność golfa mk3

Post autor: briano » sob mar 12, 2005 12:54

maciejowicz pisze:mam do was pytanko zamierzam sobie kupić używanego golfa3 1.8 mam nadzieje że znajde egzemplarz z klimą :) i mam pytanie czy te samochody są awaryjne i na co trzeba zwracać uwagę przy zakupie używanego i jaki jest czynnik chłodzący w klimie bezfreonowy czy freonowy???
Wiesz na twoje pytanie ciężko odpowiedzieć :grin: Jest golf i jest golf 92r i 98r , jeden mniej katowany, inny więcej , jeden na bierząco wsio porobione jak w zegarku , inny tacza się oby taczać. Ogólnie rzecz biorąc golf nie łapie się do czołówki samochodów mało awaryjnych jak np toyota corolla, ale oczywiście nie można go też porównać do jakiegoś koreańca, niemiecka technologia jest dosyć udana i sprawdzona jak np silniczki 1.8 oczywiście 90KM lub TDI. Ogólnie mając za sobą doświadczenie z jazdy kilkoma samochodami trzeba przyznać iż golfik jest bardzo przyjemnym w prowadzeniu i eksploatacji autem nie jest w 100% bezawaryjny ale trzeba przyznać iż wypada dobrze zwłaszcza z dostępnością i cenami części których jes w brud.
Ogólnie auto godne polecenia :bigok:

piott
Mały gagatek
Mały gagatek
Auto: Golf 7 Variant
Kontakt:

Post autor: piott » sob mar 12, 2005 16:42

Popieram w 100%. Nic dodac nic ująć.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”