czujnik swiatla wstecznego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
czujnik swiatla wstecznego
witam mam taki problem chce sie zabrac za wymiane czujnika swiatel wstecznych ale umieszczony jest on na spodzie skrzyni wiec napewno poleci olej. chcialem sie dowiedziec ile oleju wchodzi do skrzyni 4-biegowej w 1,4ABD i gdzie jest korek spustowy oraz wlewu. pozdroo
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
nie wiem zbytnio czy uda mi sie pomoc ale np w mk2 gt korek spustowy jest z boku skrzyni, trzeba sciagnac prawe kolo przednie a za nim jest wlasnie ten korek, potem kluczem imbusowym chyba 17scie go odkrecic,spuscic olej, pozniej ta sama droga mozesz nalac nowy(do tego przydaje sie wezyk), ale ile tej oliwy do ciebie wejdzie to nie wiem, zakladam ze moze z litr albo poltora,jezeli korek bedzie tam gdzie mowie to musisz dzwignac auto aby zdjac kolo jak bedziesz wlewal oliwe i zacznie ona w koncu wyplywac to wydaje mi sie ze wystarczy. Bo jak masz uniesione auto to jest ono zarazem przechylone a po postawieniu na kola poziom oleju sie wyrowna. Ja tak zrobilem i smigal juz dlugo dlugo
ale to tylko przyklad moich dzialan,moze ktos bardziej obeznany w temacie lepiej ci pomoze.
pozdro
ale to tylko przyklad moich dzialan,moze ktos bardziej obeznany w temacie lepiej ci pomoze.
pozdro
-
- Nowicjusz
- Kontakt: