Jaki rozrzad w 1.4?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki rozrzad w 1.4?
posiadam mk4 1,4 16v moje pytanie ;ile taki silnik ma pasków rozrządu i rolek napinaczy ,bo będę musiał wymienić rozrząd a słyszałem sprzeczne opinie -że ma dwa inna jeden pasek rozrządu ,więc co mam zakupić do takiego motora aby wymienić ten nieszczęsny rozrząd?
Ostatnio zmieniony czw mar 06, 2008 15:50 przez sebade, łącznie zmieniany 1 raz.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Co do rolek to zgoda bo się zgadza, lecz pasek to dwie sztuki (jeden długi a drugi mały) jak byś chciał napędzić drugi wałek rozrządu?? no chyba ze faktura pisze jeden a w domyśle są dwa paski.
Co do kosztów to jak dobze pokombinujesz to za rolki i paseki wydasz ok.330zł,ja tyle zapłaciłem do 16/16V AUS lecz dobierałem kazdą rolką z innej churtowni ponewarz były ruznice cenowe produktu nawet tej samej firmy
PS. zła pisownia i byki lecz klawiatura szankuje
Co do kosztów to jak dobze pokombinujesz to za rolki i paseki wydasz ok.330zł,ja tyle zapłaciłem do 16/16V AUS lecz dobierałem kazdą rolką z innej churtowni ponewarz były ruznice cenowe produktu nawet tej samej firmy
PS. zła pisownia i byki lecz klawiatura szankuje
-
- Użytkownik
http://www.elcats.ru/vw/#17
tu jest ciekawa stronka(szkoda ze po rusku), wybierz tam swojego golfika.Uzyskasz tam pelen wykaz elementow uzytych do budowy rozrzadu i nie tylko.Na pewno ci sie przyda
tu jest ciekawa stronka(szkoda ze po rusku), wybierz tam swojego golfika.Uzyskasz tam pelen wykaz elementow uzytych do budowy rozrzadu i nie tylko.Na pewno ci sie przyda
- bojar
- Ma gadane
- Kontakt:
milek72, koniecznie wymień pompę wody!
To podstawa przy wymianie rozrządu... tak samo, jak rolki napinaczy- taką oszczędność można przypłacić generalnym remonte silnika.
Wycena ok- nawet "za tanio"
Znajdź dobry, sprawdzony zakład- taki, w którym kilka osób robiło rozrząd i są bardzo zadowoleni...
Nie jest to wcale łatwa sprawa z wymianą, więc nie patrz na oszczędność 100-200 zł. jeśli będziesz miał pewność, że wszystko zostało zrobione dobrze i pewnie.
Pozdro!
To podstawa przy wymianie rozrządu... tak samo, jak rolki napinaczy- taką oszczędność można przypłacić generalnym remonte silnika.
Wycena ok- nawet "za tanio"
Znajdź dobry, sprawdzony zakład- taki, w którym kilka osób robiło rozrząd i są bardzo zadowoleni...
Nie jest to wcale łatwa sprawa z wymianą, więc nie patrz na oszczędność 100-200 zł. jeśli będziesz miał pewność, że wszystko zostało zrobione dobrze i pewnie.
Pozdro!
[b][u]Walcz walcz walcz- Ty walczysz, ja walczę!!![/b][/u
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!
-
- Nowicjusz
- Kontakt: