witam
wcesniej załozylem juz podobno temta jednak ze nie w tym dziale co trzeba za coi bardzo przepraszam. Moj problem polega na tym ze zauwazlylem wcyciek oleju pomiedzy obudowa paska rozrzadu a silnikiem, wyciek jest bardzo mały bo silnik jest ogonie czysty jednak ze wolabym to od rau naprawic, chcialbym abycscie mi pomogli w dokladnym okresleniu usterki i w tym co nalezy zrobic aby dobrze to naprawic na co mam zwrocic uwage zeby mnie nie oszukanow warsztacie, zeym nie musial tam wracac po miesiacu
z gory dzikeuje ipozdrawiam , przepraszam za kłopt i błedy
wyciek oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

Masz tam trzy identyczne (prawdopodobnie bo nie podałeś typu silnika) simeringi: na wale, na wałku pośrednim i na wałku rozrządu. Może jeszcze ciec oprócz uszczelki klawiatury spod pokrywy simeringu na wale. Wszystko powinno być widać po zdjęciu osłony paska, chociaż czasem są wątpliwości skąd cieknie jak wszysto zabryzgane. Proponuję przy okazji najbliższej zmiany paska rozrządu zmienić te simeringi i ew. uszczelki i mieć spokój. Jeśli pasek jest zaolejony to zrobić to szybko.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.