Wiem że temat był wałkowany, ale szukajka nie działa i nie moge znaleść więc prosze o wyrozumiałość.
Mój silnik to 1.6 SR (8V)
numer AKL
Mam podejrzenie że przepływomierz jest uszkodzony i chciałbym przełożyć na próbe inny z innego Golfa IV.
Moje pytanka są następujące:
Czy przepływka musi być konkretnie z tego silnika, czy moge założyć na przykład z 1.6 16V albo z 1.4?
Bo z TDi ani z Turbo chyba nie będzie pasowała?
Podkreślam że silnik nie będzie na tym długo jeździł...
Czy po założeniu trzeba coś regulować tak jak przy przepustnicy, czy można od razu jechać?
Jaki przepływomierz?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Street Fighter
- Mały gagatek

- Kontakt:
- Street Fighter
- Mały gagatek

- Kontakt:
Mechanik mówił żebym szukał Pierburg'a bo są lepsze...adisb pisze:Witam z tego co pamiętam do naszego silnika musi być ten konkretny i chodzi tutaj o przepływomierz firmy HITACHI
Jak sie pytałem to za nowy chcieli 800zł, albo jak zostawie stary to 400zł...adisb pisze:(w ASO koszt tej zabawki to 1500 zł)
Numery sie zgadzają. Dzięki za info i za link
\(O8o)==®==(o8O)/
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
Przepływomierz to tylko Hitachi, bo i taki jest oryginalnie stosowany w tym modelu Golfa... Przepływka dokłądnie taka do jakiej podał link adisb. Ja wymieniałem swój przepływomierz w ASO Seata, ale powinieneś to wiedzieć z innego tematu. Ceny też tam podałem. Jesli chodzi ci o dobranie przepływki z innego silnika to raczej nie przypasuje z dwóch względów. Po pierwsze nie złozysz tego do kupy, bo nie spasuje ci inny przepływomierz do tego układu dolotowego. Nie będą pasowały mocowania itp. Po drugie każda przepływka jest produkowana pod dany model silnika, więc przepływka z silnika 16V nie koniecznie będzie miała takie same parametry jak do silnika 8V, a wręcz wydaje mi się że całkiem odmienne. Jak miałem problemy ze swoją przepływką to też kiedyś próbowałem podmienić z 1,4 16V, ale poprzestałem na samym wzrokowym zbadaniu różnic w budowie zewnętrznej i stwierdziłem że nie przypasuje.
Jeśli miałbym kupować przepływkę to tylko w ASO, masz większą pewność że jest dokłądniej wykonana i wywzorcowana. Pozatym na przepływkę w ASO dostajesz gwarancje na 2 lata lub 15000 km...
Jeśli miałbym kupować przepływkę to tylko w ASO, masz większą pewność że jest dokłądniej wykonana i wywzorcowana. Pozatym na przepływkę w ASO dostajesz gwarancje na 2 lata lub 15000 km...
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
- Street Fighter
- Mały gagatek

- Kontakt:
Wiem, wiem, przeczytałem lekturkeregitmc pisze:Ja wymieniałem swój przepływomierz w ASO Seata, ale powinieneś to wiedzieć z innego tematu. Ceny też tam podałem.
Dzięki chłopaki za pomoc
[ Dodano: 08 Mar 2007 12:32 ]
Bo mój golfik ma muła, a z objawów wynika że to właśnie przepływka padła.adisb pisze:czemu chcesz wymienić przepływomierz?
\(O8o)==®==(o8O)/