czujnik wsztrząsu w MK4 - gdzie szukać?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik wsztrząsu w MK4 - gdzie szukać?
Witan!
Mam serdeczną prośbę - czy wiecie może gdzie w MK4 szuakć czujnika wstrząsu? Komputer pokazał błąd 01222 - pali się kontrolka airbagów.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Mam serdeczną prośbę - czy wiecie może gdzie w MK4 szuakć czujnika wstrząsu? Komputer pokazał błąd 01222 - pali się kontrolka airbagów.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
chodzi mi o czuniki zderzeniowe.... wiem ze sa z tylu bo widzialem na etce ale gdzie dokladnie sa zamieszczone??fleshu pisze:Z tyłu ich nie ma! > Są montowane tylko dla przednich foteli > bo z przodu masz poduszki.
Jeżeli błąd po skasowaniu powraca to zostaje ci sprawdzenie wtyczki przy czujniku lub wymiana samego czujnika.

o boze ludzie szukam czujnikow zderzeniowych a nie glownego sensora airbagu wiem ze jest po stronie schowka pasazera...zamieszcze wam rysunek bo widze ze nikt nie czai bazy albo moze nie wiecie ze one tam sa...Sztomel pisze:czujnik G180 masz z przodu po stronie pasażera więc czego chcesz szukać z tyłu ?

no i teraz moze mala ciekawostka dla niektorych... ano nie kazdy golf trzy drzwiowy ma te czujniki zderzeniowe z tylu...mianowicie rozebralem trzy na szrocie dzisiaj i zaden nie mial...a jeden z nich byl 2.8 mk4 wiec mowie co jest grane:/
wiec zaczalem dlubac pod siedzeniami i znalazlem podobnie wygladajace czujniki z tym ze numer seryjny nie zaczynal sie na 1C0 tylko 6Q6 reszta czyli 909606 byly te same...czujnik mial prowadniczke inna i oczywiscie w wejsciu kostki prowadniczka byla w innym miejscu no ale po skorygowaniu obcaszkami
dalo sie zamontowac z zatrzasnieciem kostki
szybka korekta Vagiem troche strachu by nie dostac poduchami po mordach
wyczyscilismy bledy i ani sladu po nich
zamieszcze kilka fotek.... dziekowa dla grega ale kiknalem do dopiero teraz jak juz zamontowalem i skrecilem wszystko

wiec zaczalem dlubac pod siedzeniami i znalazlem podobnie wygladajace czujniki z tym ze numer seryjny nie zaczynal sie na 1C0 tylko 6Q6 reszta czyli 909606 byly te same...czujnik mial prowadniczke inna i oczywiscie w wejsciu kostki prowadniczka byla w innym miejscu no ale po skorygowaniu obcaszkami

szybka korekta Vagiem troche strachu by nie dostac poduchami po mordach

zamieszcze kilka fotek.... dziekowa dla grega ale kiknalem do dopiero teraz jak juz zamontowalem i skrecilem wszystko

bo te czujniki są tylko wtedy jeśli masz kurtynymosiek pisze:no i teraz moze mala ciekawostka dla niektorych... ano nie kazdy golf trzy drzwiowy ma te czujniki zderzeniowe z tylu...mianowicie rozebralem trzy na szrocie dzisiaj i zaden nie mial...a jeden z nich byl 2.8 mk4 wiec mowie co jest grane:/