problem z nagrzewnica,ogrzewaniem ale wszystko juz zrobilem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z nagrzewnica,ogrzewaniem ale wszystko juz zrobilem
witam,mam taki problem po przejechaniu 10km dopiero zaczyna leciec mi cieple powietrzei to przez chwile ile bym nie jechal to zawsze lekko cieple:(dodam ze termostat wymieniony,plyn do pelna,nagrzewnica wyczyszczona, przewody od chlodnicy wszystkie gorące i te dwa do nagrzewnicy tez,nie ma na nich trojnikow czy jakis termostatow tylko miedziane rurki.co jeszcze zrobic?:(u inncy gorącym wieje
Czy nowy czy stary to nie zmienia faktu, zawsze parównik (nawet bardzo dobrze zamontowany) będzie powodował gorszą wydajnośc nagrzewnicy zwłaszcza przy rozgrzewaniu silnika - fizyka sie kłania - coś za coś. Gaz jest podgrzewany płynem chłodnczym i bardzo go oziębia, w skrajnych przypadkach potrafi się oszronić nawet (parownik) jak jest za szybko przełączone na LPG ( przy niskiej temp. płynu), co świadczy o tym z jakim efektem oziębienia mamy do czynienia.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
zgodzę sie z tobą ale nie zabiera tyle ciepła żeby w kabinie wiało LODEMzodiak pisze:Parownik LPG może zabierać sporo ciepła z układu,
jeżeli nie ma dostatecznie duzo płynu lub uszczelka pod głowica sie skończy wtedy tak może oszronic a od kiedy masz instalkę ??? czy wcześniej było ok??? od kiedy te objawy się zaczęły ???
a masz moze albo wiesz jak to zrobic i co jest zle?
[ Dodano: 05 Mar 2007 12:07 ]
do parownika jest dobrze podłaczone.nie wiem co moze byc,przeciez przewody do nagrzewnicy idace sa gorace ze parza
[ Dodano: 05 Mar 2007 12:09 ]
do parownika jest dobrze podłaczone.nie wiem co moze byc,przeciez przewody do nagrzewnicy idace sa gorace ze parza
[ Dodano: 05 Mar 2007 12:07 ]
[ Dodano: 05 Mar 2007 12:09 ]