Dziwne obroty po włączeniu klimatyzacji :/

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Dziwne obroty po włączeniu klimatyzacji :/

Post autor: deamon » pt mar 02, 2007 10:42

Witam
Parę dni temu kupiłem Golfa II GTI i mam takie pytanko. Jeżeli włączę ogrzewanie tylko przedniej szyby to obroty silnika mam około 1.5k i są stabilne, jak przełączę na nogi/nawiewy boczne to obroty silnika spadają do około 1k i pływają trochę, czasem nawet gaśnie. Jak przełączę na klimatyzacje to znowu obroty rosną w granice 1.5k a jak całkowicie wyłączę dmuchawę to znowu obroty do 1k spadają i też chce zgasnąć. Czy tak powinno być?
Pozdrawiam

MaLiBU
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Re: Dziwne obroty po włączeniu klimatyzacji :/

Post autor: MaLiBU » pt mar 02, 2007 10:55

deamon pisze:Witam
Parę dni temu kupiłem Golfa II GTI i mam takie pytanko. Jeżeli włączę ogrzewanie tylko przedniej szyby to obroty silnika mam około 1.5k i są stabilne, jak przełączę na nogi/nawiewy boczne to obroty silnika spadają do około 1k i pływają trochę, czasem nawet gaśnie. Jak przełączę na klimatyzacje to znowu obroty rosną w granice 1.5k a jak całkowicie wyłączę dmuchawę to znowu obroty do 1k spadają i też chce zgasnąć. Czy tak powinno być?
Pozdrawiam
tzn to ze gasnie i jest az taka duza rozbierznosc w obrotach klima/bez klimy to nie jest normalne. U mnie tyle ze to PB na Digifancie roznica w obrotach to 200 mniej wiecej. Przy włączonej klime silnik zwieksza obroty bo wieksze obciazeni jest,

Ale nawiew na szybe = wlaczenie klimy w mk2

[b][color=blue]Volkswagen Klub Polska #107[/color][/b][b] | Frakcja Member | VW Silesia Club[/b]
[b][color=czerwony][url]http://www.majoVWka.pl/[/url][/color][/b]
[img]http://malibu.vwgolf.pl/malibu4.jpg[/img]

Awatar użytkownika
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: deamon » pt mar 02, 2007 11:05

Czyli teoretycznie jest oki z tym przełączaniem, tylko dlaczego takie głupie ma obroty? :/ Co odpowiada za te obroty po załączeniu klimy?

Właśnie sprawdziłem dokładnie w trybie serwisowym MFA i obroty silnika przy włączonej klimie rosną do 1680-1720. Dlaczego są aż tak wysokie? Co może być tego przyczyną?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”