zbyt duże spalanie i padnięty czujnik temperatury

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
otocon
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

zbyt duże spalanie i padnięty czujnik temperatury

Post autor: otocon » ndz lut 25, 2007 22:07

Witam

Przymierzam sie do kupna Golfa III 1,8 GT 93r 90KM ale egzemplarz który sobie upatrzyłem boryka sie z dwoma problemami - komputer pokazuje spalanie w okolicach 10litrów (lub więcej) na 100km przy różnych prędkościach... dodatkowo wskazówka wskaźnika temperatury cieczy chłodzącej cały czas leży na "zerze"...... wszystko inne działa perfekcyjnie i gdyby nie te dwie rzeczy nie zastanawiał bym sie nad kupnem ale rzecz jasna nie chciał bym utopić kasy więc proszę Was o pomoc:

czym może być spowodowane aż tak wysokie spalanie? i czy czujnik temperatury może być z tym związany?

z góry dziękuje za pomoc
otocon

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » ndz lut 25, 2007 23:33

to może być wina czujnika temperatury koszt do 50PLN
niech gościu to wymieni i zobacz wtedy
ogólnie silniczki 1,8 w goferkach są bardzo mało awaryjne sam mam dwa gofry z silnikami 1,8 (ABS rocznik 92) i (ADZ rocznik 95)
braciak ciotecznu ma (AAM ten ma tylko 75 koni )

jest to jeden z najlepszych silników montowanych ogólnie w VW
ja bym się nie zastanawiał tylko brał bym
czym może być spowodowane aż tak wysokie spalanie? i czy czujnik temperatury może być z tym związany?
tak to może być wina czujnika
ale nieoszukujmy się 1,8 musi trochę pociągnąć i w zimę po mieście na krótkich trasach (niedogrzany silnik) może łykać nawet 10-11 litrów benzyny
w lato spalanie zależne od nogi miasto 8-10 l trasa przy 120-130 7,5-8 l tak palą moje goferki ale noę mam cieżką
pozatym jeśli boisz się spalania silniki te bardzo dobrze znoszą GAZ

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”