Domykanie centralnego podczas jazdy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Kapic
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Domykanie centralnego podczas jazdy

Post autor: Kapic » sob lut 24, 2007 23:49

Mam taki problem... w alarmie mam opcje ze po 15sek. od właczenia zapłonu alarm podaje sygnal (+12V) na wyjście zamykające centralny (czyli przewód szary) lecz centralny nie reaguje gdyż po właczeniu stacyjki zamykaniem centralnego zajmóje sie przewód czerwono-czarny.

Wiec krótki wniosek odciąć czarny kabelek przy pompie (on podaje sygnal ze stacyki do centralnego) i wtedy zamykanie po właczeniu zapłonu nadal bedzie na szarym kablu i po problemie...

Zastanawia mnie tylko jedno i tu licze na was PO CO W TAKIM RAZIE JEST TA ZMIANA OBWODU PO WŁACZENIU STACYJKI??? chodzi o to czy jezeli odetne ten kabel to czegoś nie strace... bo osobiście wydaje mi sie to poprostu tylko powoduje ze podczas właczonej stacyjki i zamknieciu drzwi (rygla) nie miga ta czerwona dioda ostrzegawcza. A teraz co wy myslicie na ten temat :smoke:

Panowie... no nikt nie wie ?

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » ndz lut 25, 2007 17:01

Kapic pisze:Zastanawia mnie tylko jedno i tu licze na was PO CO W TAKIM RAZIE JEST TA ZMIANA OBWODU PO WŁACZENIU STACYJKI???
Odpowiedz jest prosta. Jesli nie majac sterowania pilotem przekrecilbys zamek w drzwiach kierowcy i wsaidl do auta to po 12s zamek sie dorygluje i wlaczy blokade rygli. Wiadomo wtedy jests w pulapce. No ale masz kluczyk. Wlaczasz zaplon i mozesz juz wyciagnac rygiel. Dlatego przy wlaczonym zaplonie nie zamkniesz zewnetrznym obwodem, tylko oddzielnym - wewnetrznym...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”