Mam problem z czujnikiem otwarcia dzwi kierowcy
Nie zapala sie lampka w srodku
Zapala sie lampka w drzwiach
Brzeczyk dzial po otwarciu drzwi i wlaczenie swiatel mijania.
Dioda jest OK
Z drzw wychodza 4 przewody,a w gniezdzieprzy slupki jest 5,zyli jeden nie jet podlaczony.Auto jest bez elektryki i wlasnie podlaczam alarm ,no i brakuje sygnalu o otwarciu.Dodam ze drzwi sa po wymianie.
jeszcze raz czujnik otwarcia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
manieczek111
- Użytkownik

-
manieczek111
- Użytkownik

-
manieczek111
- Użytkownik

Wedlug schematow przewod niebiesko-bialy powinien isc do licznika,powinienes znalesc ten przewod w kostce T23 pin nr 14(niebieska, pod kolumna kierownicy).
Jesli sie zgadza, to nie wiem co ten kabelek tam robi.Zostaw tak jak jest.
Z tym przewodem pomaranczowo-brazowym troche cie oszukallem. Poniewaz tym kabelkiem idzie sygnal w postaci cyfrowej, wiec masy na pewno na nim nie znajdziesz:].Jeszcze jest jeden pomaranczowy i spelnia podobna funkcje. Dlatego mozesz sobie darowadz sprawdzanie kabelkow w kostce przy drzwiach.Jesli chcesz sprawdzac kabelki to musialbys sie W dzwi.Tam tez jest kosc, a wlaswie modul sterujacy.
Kolega sprawdzal stany na kabelkach przy otwieraniu drzwi kierowcy i wyszlo mu ze zmienia sie stan na przewodzie brozowo/zoltym w tej samej kostce co powyzej, pin 8.Ale nie wiem czy to dobrze jest.sprawdz
Jesli sie zgadza, to nie wiem co ten kabelek tam robi.Zostaw tak jak jest.
Z tym przewodem pomaranczowo-brazowym troche cie oszukallem. Poniewaz tym kabelkiem idzie sygnal w postaci cyfrowej, wiec masy na pewno na nim nie znajdziesz:].Jeszcze jest jeden pomaranczowy i spelnia podobna funkcje. Dlatego mozesz sobie darowadz sprawdzanie kabelkow w kostce przy drzwiach.Jesli chcesz sprawdzac kabelki to musialbys sie W dzwi.Tam tez jest kosc, a wlaswie modul sterujacy.
Kolega sprawdzal stany na kabelkach przy otwieraniu drzwi kierowcy i wyszlo mu ze zmienia sie stan na przewodzie brozowo/zoltym w tej samej kostce co powyzej, pin 8.Ale nie wiem czy to dobrze jest.sprawdz