spryskiwacz przedniej szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

spryskiwacz przedniej szyby

Post autor: dominik7 » sob lut 17, 2007 23:29

Mam problem(ale to chyba oczywiste :otepienie: )
Nagle mi przestal dzialac spryskiwacz przedniej szyby tzn.nie dziala ani on ani wycieraczka,ktora od razu po zaciagnieciu dzwigni sie zalacza.
Reszta biegow wycieraczek dziala.Gdzie szukac przyczyny??? Bezpiecznik nr 11 jest caly.
Bardzo prosze o pomoc.Jest to bardzo niewygodne szczegolnie o tej porze roku...

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ

greg

Post autor: greg » sob lut 17, 2007 23:33

w mk2rączka któą załączasz spryskiwacz ma baszkę która przy ciągnięciu robi styk z drugą a przy odpuchaniu z trzecią. Najprawdopodobniej odgięła sie blaszk a- trzeb arozebrac i obejrzec - tylko rozberac tj zdjać obudowę stacyjki i rączek a nie rozbierać na czynniki pierwsze

Awatar użytkownika
martini44
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: martini44 » sob lut 17, 2007 23:36

prawdopodobnie wygieła sie blaszka w samej dzwigni wycieraczek, blaszka ktora odbiera sygnał impulsowy, rozbierz dolną czesci plastikowej osłony pod zespołem przełacznikow pod kierownicą i tam ją zobaczysz.....wyprostuj srubokretem cienkim...

...niewiem, nieznam się, nieumiem...wiekszość wychodzi z założenia że tak jest lepiej...iii mają racje !!!!

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: dominik7 » sob lut 17, 2007 23:44

Dziekuje.Jutro zobacze.

[ Dodano: Nie Lut 18, 2007 11:31 ]
Kurcze,ma ktos moze zdjecie tych blaszek? Niby tam odgialem ale to chyba nie to...Albo przyczyna jest inna chyba...

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”