Mam kilka pytań, oczywiście starałem się dowiedzieć czegoś od "Szukaj" ale niestety nie dałem rady ponieważ nie działa.
Po wymianie cieczy chłodzącej z wody na jakiś tam preparacik temperatura sukcesywnie zaczynała spadać, tzn. wskaźnik temperatury zatrzymywał się na coraz to mniejszej wartości.
Teraz w ogóle nie działa. Kupiłem nowy czarny 4-pinowy z zieloną obwódką BERU - będzie dobry - odrazu pisze, że nie wiem jaki mam bo nie widać.
Da się wymienić czujnik bez spuszczania cieczy z układu ??
Sprawa II
Po nocy jak odpalam silnik to pali najpierw na 2 cylindry, po chwili na 3 i w końcu na 4.
Co może być przyczyną.
SprawaII
Strasznie dużo wchłania paliwa w mieście, w trasie normalnie. Na zimnym bardzo mocno dymi , troszke tak jakby na niebiesko.
SprawaIII
Miałem ustawiany zapłon, po tym zabiegu autko w końcu zaczęło się normalnie rozpędzać, ale niestety ustało to po 3 dniach. Następnie po kilku dniach autko znów nabrało mocy, czasami muli na niskich obrotach, czasami śmiga jak wichura

Dodam, że wymieniłem tylko świece i filtr powietrza. miałem mały wydatek na zawieszenie.
Wogóle to jeszcze kapie mi woda z krućca i uszczelka pod głowicą do wymiany.
Wiem, że niesamowicie zaniedbałem mojego golfika i pytam - co wymieniać w pierwszej kolejności, żeby silnik nie sypnął się za szybko.
Nie jestem mechanikiem i jestem z tego zielony - że tak dodam, wiem, że najlepiej oddać do mechanika, ale mały budżet i chęć zrobienia czegoś samemu.