Mam Pytanie Do Wszystkich użytkowników. Czy Dobrze zrobiłem lejąc taki olej czyli GTD magnatec 10w 40 do mojego TDI 190 000 ma już przejechane. Wcześniej jeździłem na Syntetyku 5 w 40 Lotosa i u mojego mechanika poradzili mi żebym to zmienił na Castrola . Nie wiem czy dobrze zrobiłem bo teraz jakoś chyba głośniej mi chodzi silnik i turbinka coś za głośno świszczy nie wiem co jest grane POMOCY !!!!!!!!!!!!
Tomek
Olej Castrol GTD Magnatec w Golf III TDI ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja jezdze na Mobilu hmm...nie pamietam jak on sie tam nazywa dalej,i to jest 15W40 wiec mineralny,ale silnik pracuje bardzo dobrze i cichutko a ma przejechane 260tys.,zadnych stukow nic tylko takie mruczenie przyjemnie dla ucha,wiec nie wiem dlazcego tobie glosno pracuje,tymbardziej ze jesli sie nie myle to 10w40 jest gesciejszy od 5w40 czy tam bardziej lepki wiec chyba powinien chodzic jeszcze ciszej,a ty mowisz e glosniej to ja nie weim,ja tam leje mineralny i chodzi bez zazutu...wlalem raz polsyntetyk to k....szklanki jak sie rozgrzal napierdalaly,wku...ło mnie to,i teraz leje mineralny i jest ok:D,a przejechame nim juz 75tys ponad na tym oleju i jest ok,i gadanie ze od mineralnego siada turbina czy cos to sranie w banie jakos mi nic nie siada,a nie oszczedzam go,lubie powstawiac,jednym slowem dbam o niego ale wymagam...
:D:D

Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
Spoko
Spoko jedni też mówią że jak się ma samochód powyżej pół roku to coraz więcej w nim "słychać" Czyli "wyczulamy" się na wszystkie stuki i puki w naszym autku. Czy ty też tak masz ? Bo być może że to nie jest olej tylko się poprostu przyzwyczaiłem się już do pracy mojego silnika i mam bardziej "wyczulone ucho"
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek