gti zbyt wolno jeździ

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

król

gti zbyt wolno jeździ

Post autor: król » śr mar 02, 2005 14:56

Mój golfik III GTI (2E) jeździe do 160 km/h i przestaje przyśpieszać, zarówno na gazie jak na benzynie. Do 160 km/h przyśpiesza bardzo fajnie ale potem klapa. Rzadko kiedy jeżdże tak szybko ale chciałbym żeby jeździł jak powinien. Co może być przyczyną ?

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

Post autor: Deacon » śr mar 02, 2005 15:57

heh tez tak mam w moim 1.8 GU. do 160 jest spoko. od 160 w gore strasznie wolno przyspiesza , prawie wcale :( zaznaczam, ze jechalem w 2 osoby. w 4 osoby spokojnie doszedlem do 140, potem balem sie juz o pasazerow i zwolnilem :)

Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl

skuri
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: skuri » śr mar 02, 2005 17:01

Po kolei: zaplon, za malo paliwa dostaje, silnik w nienajlepszej juz kondycji.Ja bym wpierw sprawdzil dokaldnie zaplon-jesli auto pali an "dotyk" to wcale nie oznacza ze zaplon jest ustawiony poprawnie, wbrew pozorom duuuuzo zalezy wlasnie od niego.

Awatar użytkownika
bryszard
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: bryszard » śr mar 02, 2005 20:15

Zapłon zapłonem ale często skrzynie biegów nie puszczają a do glofów było i ch masa poszukaj na forum są opisy skrzyń i symboli oraz osiągi i porównaj.

król

Post autor: król » czw mar 03, 2005 08:49

Dzięki za podpowiedzi, zabiorę się za niego jak mróz trochę odpuści, teraz klucze do rąk przymarzają :hmm:

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » czw mar 03, 2005 09:13

A nikt z was nie bierze pod uwage miksera do gazu. On ma przecież mniejszą średnice niż dolot. A co za tym idzie jak jeździ sie na benzynie silnik dostaje mniej powietrza i dostaje zadyszki. Na gazie jeźdżąc zwężka ta jest potrzebna bo silnik by dostał za dużo powietrza, a jak wiadomo każdy gazu ukróca swojemu motorkowi. Ja bym się tym nie przejmował. Tak musi być i już. A jak chcecie się o tym przekonać to zdejmijcie mikser i pojeździjcie na benzynie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”