nie zapala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie zapala
Witam. Mam golfa III 1.8 94r na wtrysku jednopunktowym a problem polega na tym że nie chce odpalić.Po bodajże 5 dniowym postoju były ogromne problemy z uruchomieniem ale w końcu się udało choć podczas jazdy dwukrotnie zgasł ale później zachowywał się normalnie.Niestety następnego dnia już nie odpalił.Rozrusznik kręci jak szalony, wymieniłem palec ,kopułkę, przewody wysokiego napięcia i świece.Iskra jest ,paliwo leci z rozpylacza wtrysku i nie stało sie to po zatankowaniu.Nie pomaga również próba odpalenia z gazem wciśniętym do dechy ani odpięcie czujnika temperatury.Wymieniłem również wtrysk na drugi w którym jest padnięty tps i na nim teżnie chciał odpalić.Nie mam więcej pomysłów-POMÓŻCIE.(Aha rozrząd nie jest przestawiony).
nie zapala
a jeśli to czujnik halla to wtedy jest iskra czy jej nie ma ???
[ Dodano: 13 Lut 2007 00:27 ]
sorry za te prywatne wiadomości ale jako nowicjusz nie wiedziałem jak odpowiadać. komp się resetuje (tzn odłączyłem akumulator????) i rano zobaczę czy to coś dało. co do zapłonu to oczywiście zapomniałem że ustawia się go obracając aparatem zapłonowym.dzięki za te porady. na pewno napiszę co było przyczyną.pozdrawiam.
[ Dodano: 13 Lut 2007 00:27 ]
sorry za te prywatne wiadomości ale jako nowicjusz nie wiedziałem jak odpowiadać. komp się resetuje (tzn odłączyłem akumulator????) i rano zobaczę czy to coś dało. co do zapłonu to oczywiście zapomniałem że ustawia się go obracając aparatem zapłonowym.dzięki za te porady. na pewno napiszę co było przyczyną.pozdrawiam.
Re: nie zapala
czujnik Halla jest odpowiedzialny bodajże za wyprzedzenie konta zapłonu przy wyższych obrotach i jeśli jest padnięty iskra bedzie ale autko bedzie jakby wolniejsze!
nie zapala
powiedzcie mi czy jak czujnik halla jest padnięty to nie ma iskry czy też jeśli ona jest to znaczy ze on jest ok??????
Miałem podobny problem , jak udało mi sie odpalić auto (na gazie bo na benzynie sie nie udało) gdy silnik był już ciepły to wszystko było już ok. Ciepły odpalał na benzynie i na gazie , ale jak ostygł to znów nie odpalał. Zmieniłem czujke temperatury i wszystko wróciło do normy. Odpięcie czujki nic nie daje. Nie musisz jej odrazu wymieniać ,wystarczy tylko podpiąć do wtyczki i spróbować odpalić (koszt czujki ok 20-25 zł )
Witam.Tak jak obiecałem ,piszę co było przyczyną moich kłopotów. Otóż przyczyna była bardzo porozaiczna-wysuszyłem cewkę i już...... . Najbardziej mylące było to że była iskra ale jak się okazało za słaba. Przed wysuszeniem cewki iskra pojawiała się po zbliżeniu przewodu od cewki do masy na ok 2 mm a po wysuszeniu jest "ogromna" i przeskakuje z odległości prawie centymetra!!!!!!! Dziękując za Wasze porady pozdrawiam wszystkich i życzę jak najmniej kłopotów z naszymi golfami.