wczoraj pierwszy raz nie chciał mi odpalić

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Artur
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

wczoraj pierwszy raz nie chciał mi odpalić

Post autor: Artur » śr mar 02, 2005 08:14

Witajcie

Może podpowiecie jaka może być przyczyna.

Auto stało około 13 godz nie odpalane na parkingu. Po pracy wsiadam do auta, przekręcam kluczyk a silnik nawet nie próbuje odpalić. Tak jakby nie miał paliwka (odpalam na benzynce). Z wymuszonym startem na gazie bez problemu. Po kilku sekundach przelączyłem na benzynkę - poprychał ale jechał, jak temp doszła do 90 było wszystko już ok. Tego wieczora jezdziłem tylko na benzynce :)
Dzisiaj rano odpalałem na benzynce, ale już było inaczej. Od pierwszego razu wydawało się że chce zapalić :). Za 3 razem było już oki.

Wcześniej było tak, że na mrozach jak dłużej postał to odpalał za drugim razem. Przy temp 0 i wyzej zawwsze za pierwszym razem

Może poradzicie co to może być

pozdrawiam
Artur

Arczi

rakmk3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rakmk3 » śr mar 02, 2005 11:04

musisz sprawdzić przede wszystkim świece (powinno sie je wymieniać co ok 15 tyś. km) czy przypadkiem kable wysokiego napięcia nie mają przebicia (najlepiej sprawdzić w nocy czy nie świecą), nastęnie to kopułka i palec, ale przyczyna może być prozaiczna np. zabrudzony filterek paliwa (benzyny) albo po prostu syw w bęzynie.

MK III 1,8ABS full option

mariusz0512

Post autor: mariusz0512 » śr mar 02, 2005 23:40

sprawdź świece i kable zapłonowe a także kopułkę może czas wymienić

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”