Problem z licznikiem...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Fugi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Problem z licznikiem...

Post autor: Fugi » sob lut 10, 2007 20:14

Mam problem moze bedziecie wiedzieli co i jak:P
Mam licznik na 1 wtyk z obrotomiezem i nie dzialal mi predkosciomierz,nie pokazywalo ile Km przejechalem. mialem 2 licznik na 2 wtyki i z niego przeszczepilem caly predkosciomierz do mojego:) i dziala tylko ze wskaznik temperatury ani wskaznik paliwa teraz nie dzialaja:/ i tu pytanie (nie przerwalem zadnej sciezki to wiem) bo one sa przykrecone(wskazniki) na takich srobkach a na nich nakretki i je odkrecilem troche bo myslalem ze trzeba, jak sie okazalo nie trzeba i te nakretki byly mocno zlapane a ja je dokrecilem leciutko.Te srobki trzymaja te wskaniki i musze je dokrecic na maxa bo moze cos nie styka jak myslicie?????? No nie wiem moze wy wiecie. Dzis juz nie sprawdze bo ciemno pozatym nie mam czasu a moze ktos wie:) z gory Dzieki za pomoc :okej:
Ostatnio zmieniony sob lut 10, 2007 20:35 przez Fugi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » sob lut 10, 2007 20:24

Fugi pisze:moze wy wiecie
napewno wiemy ze piszesz bardzo chaotycznie, stosuj przecinki :bajer:

Fugi pisze:byly mocno zlapane a ja je dokrecilem leciutko.Te srobki trzymaja te wskaniki i musze je dokrecic na maxa bo moze cos nie styka czy cos??????

zrob tak jak bylo, czyli dokrec je mocno, ale tak aby niczego nie uszkodzic, oczywiscie :)

Nie zagladalem do srodka licznika (jeszcze) ale wdocznie te srubki nietylko trzymaja wskazniki

Fugi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Fugi » sob lut 10, 2007 20:37

Hehe nastepnym razem bede stosowal przecinki:) Punkty wystawie na koniec jak sie juz wszystkiego dowiem:) ale beda:) hehe czekam jescze na inne odpowiedzi. dzieki:)

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob lut 10, 2007 20:50

przez te srubki idzie napiecie do wskaznikow.jesli o tych srubach mowisz co mocuja wskazniki.

Fugi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Fugi » sob lut 10, 2007 21:03

Tak te srubki z tylu co wystaja one mocuja te wskazniki i byly przykrecone bardzo mocno, a ja je dokrecilem no w sumie lekko.Myslisz ze to przez to nie podnosza sie???Zobacze jutro> Chcialbym zeby jescze ktos kto to robil albo zna sie dobzre na tym napisal.Dzieki:)

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob lut 10, 2007 21:06

ja rozkrecalem kilkanascie razy licznik,zobacz nawet na fotce widac ze ida tam scierzki

Fugi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Fugi » ndz lut 11, 2007 21:06

No trzeba bylo dokrecic na maxa:P nowy problem sie pojawil.... Predkosciomierz dziala ale przestalo naliczac kilometry:( Co to sie stalo??? ehhh jak to mozna naprawic i co sprawdzic z gory dzieki

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » ndz lut 11, 2007 21:19

Fugi pisze:Predkosciomierz dziala ale przestalo naliczac kilometry:( Co to sie stalo???

no to z tym bedzie troszke gorzej bo licznik jest "mechaniczny" zebatki itd, wiec skoro sam predkosciomierz sie kreci, to linka, slimak w skrzyni jest ok. Pozostaje wyjac predkosciomierz i go rozkrecic i popatrzec czy cos sie nie zablkowalo w srodku

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz lut 11, 2007 21:26

Fugi, wszystkie cyferki sa na osce i na tej osce jest zebatka ktora sie slizga.musisz rozkrecic i na igle wez kropelke kleju i kapnij tam.jak rozkrecisz wez wsadz cos w miejsce linki pokrec bedziesz wiedzial oco mi chodzilo.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”