Głośny i strzelanie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Głośny i strzelanie.
Witam!
W moim Goferku stało sie ostatnio coś takiego: w moim odczuciu stał sie głośniejszy niż zwykle był...hałas dobiega bardziej z komory silnika lub gdzieś z przodu a nie z tyłu co wskazywałoby na końcowy tłumik.Druga sprawa jest że podczas gwałtownego ściągnięcia nogi z gazu pojawia sie strzelanie...tak jakby był źle wyregulowany zapłon lub coś takiego.
Co to może być?
Pozdrawiam
W moim Goferku stało sie ostatnio coś takiego: w moim odczuciu stał sie głośniejszy niż zwykle był...hałas dobiega bardziej z komory silnika lub gdzieś z przodu a nie z tyłu co wskazywałoby na końcowy tłumik.Druga sprawa jest że podczas gwałtownego ściągnięcia nogi z gazu pojawia sie strzelanie...tak jakby był źle wyregulowany zapłon lub coś takiego.
Co to może być?
Pozdrawiam
Walnela ci uszczelka na kolektorze wydechowym lub na pierwszym łączeniu z układem albo przerdzewiał kolektor wydechowy lub któraś rurka łącząca strzelaniem się nie przejmuj znajdziesz nieszczelność naprawisz i zniknieGrzembol pisze:w moim odczuciu stał sie głośniejszy niż zwykle był...hałas dobiega bardziej z komory silnika lub gdzieś z przodu
Pozdrawiam
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
strzelanie jest oznaką zbyt późnego zapłonu w poprawnie działającym silniku takie coś niema prawa się zdarzyć
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Nie stety nie słyszę tego strzelaniamarek2907 pisze:strzelanie jest oznaką zbyt późnego zapłonu w poprawnie działającym silniku takie coś niema prawa się zdarzyć
jeżeli jest spora nieszczelność zaraz za wydechowym to będą odgłosy strzelania a w tym wypadku zapłon nie ma nic do tego...aktualnie sam tak mam
znajć nieszczelność napraw i powinno być oki
Ja w tygodniu będe robił to u siebie
kolektor kupisz na auto złomie a złączke lepiej nową ok 60zł jak dobrze pamiętam
Sory że dopiero teraz opsałem
Pozdrawiam
Rozwiązalem problem...to ze stal sie glosny to bylo spowodowane: na laczeniu kolektora z wydechem są po obu stronach łączki czy jak to nazwac z blachy ok2-3mm w ksztalcie litery C.to powoduje docisniecie wydechu do kolektora i jednoczesnie jego uszczelnienie...mi wypadla/polamala sie/nie wiadomo co* jedna z nich i tam byla nieszczelnosc.
*właściwe podkreśl
*właściwe podkreśl