Zimowy problem z wycieraczkami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Szagrat
VW Golf Płock
VW Golf Płock

Zimowy problem z wycieraczkami

Post autor: Szagrat » sob lut 10, 2007 13:08

A wiec gdy spadnie snieg zaczynaja sie moje wojaze z wycieraczkami ktore poprostu nie dzialaja (zawsze dokladnie odsniezam auto i sprawdzam czy aby gdzies wycieraczki nie przymarzly) dopiero gdy przejade autem pare kilometrow to one jakby sie odblokowywaly i zaczynaja dzialac(chociaz akurat dzisiaj tak sie nie stalo bo zrobilem jakies 10 km i nic-dobrze ze nie padalo).Gdyby tego bylo malo to podczas sprawdzania czy dzialaja czesto dochodzi do jakiegos spiecia i pali sie bezpiecznik co wkurza mnie niemilosiernie bo juz zmarnowalem 3 paczki bezpiecznikow przez takie cus (czyli 9 sztuk :panna: ) Dlatego pytam czy mial ktos juz taki przypadek i czy da sie cus z tym zrobic nieodwiedzajac mechanika.Dodam ze podczas deszczowych dni gdy nie ma sniegu problemu tez nie ma bo wycieraczki dzialaja bez zarzutu (wiec moze jest to zwiazane ze sniegiem wilgocia i niska temperatura).Aha i prosze nie pisac tekstow typu "do wyjdz rano wczesniej i odpal fure niech sie grzeje" bo zalezy mi na usunieciu usterki i rozwiazaniu problemu a nie omijaniu przeszkody.

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=816521#816521][size=150][color=#FF0000][b]Mój MK3 1.8 GT[/b][/color][/size][/url]
Burn Rubber Not Your Soul

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » sob lut 10, 2007 13:13

wysusz dokładnie silnik i mechanizm wycieraczek, gdyż napewno dostaje się tam woda i podczas mrozu poprosty zamarza i lód blokuje ruch.
Bezpiecznik przepala się gdy silnik dostaje prąd, ale są takie opory, że siada bezpiecznik.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szosownik
Forum Master
Forum Master

Post autor: Szosownik » sob lut 10, 2007 13:14

sprawdź mechanizm i silniczek
ja tak miałem w KIA
bezpieczniki leciały
okazało się że mechanizm trochę blokował i nadpalił mi silniczek

Awatar użytkownika
Szagrat
VW Golf Płock
VW Golf Płock

Post autor: Szagrat » sob lut 10, 2007 13:16

ok jeszcze dzis sie do tego zabiore wielkie dzieki chlopaki :prayer:

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=816521#816521][size=150][color=#FF0000][b]Mój MK3 1.8 GT[/b][/color][/size][/url]
Burn Rubber Not Your Soul

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”