Plasticzki z GTi do GT???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Plasticzki z GTi do GT???

Post autor: Gwiazdor » pn lut 28, 2005 19:38

Noszę się z zamiarem wymiany wszystkich plastików na nadkolach i listwy na drzwiach na te od GTI.

Czy listwy na drzwi będą pasowały w otwory czy może są klejone?Co będę musiał zmodernizować żeby to założyć.

Szczególnie mi się rozchodzi o nakładki na przednie nadkola bo mają ładne wydłużenie pod szerokiego hokeja (ja taki posiadam).

Obrazek

Awatar użytkownika
KATO
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: KATO » pn lut 28, 2005 21:06

to czeka cie spory wydatek

1. potrzebne ci beda cztery nadkola matuje sie je za pomoca nitow do nadkoli od wewntrznej strony trzeba bedzie wiercic otworu na nity
2 .dwa progi montowane sa zapomoca listw ktore mocuje sie tasma dwu stronna i do tego dochodza zatrzaski około 8-10 szt. ktore sa mocowane do listw a do tych zatrzaskow sa wczepiane progi
3. listwy mocowane sa za pomoca kołkow z kaptorkami tak zwanymi i niewiem jak to wyglada w innych wersjach czy kołki sa na tym samym rostawie ale jezeli miałes listwy klejone to napewno trzeba bedzie wiercic dziury na kołki :bigok:

chyba zrozumiale to opisałem jak nie to pytac to dopowiem co pominałem :jezor:

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » pn lut 28, 2005 21:10

Listwy mam na kołki tyle że szerokie, a jak założe nadkola od GTI to będę miał wyjście na wąskie.

Aha czyli spód pierw się klei a poźniej do tego się mocuje osłone platikową.

Ciekawe właśnie jak z tymi drzwiami?

Plastiki na błotnikach powinny mieć ten sam rozstaw otworów jak w zwykłej wersji. To tylko pewnie bym zdjął swoje a założył od GTi.

Dzięki. Co nieco mi to trochę wyjaśniło.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”