Problem z ukł kierowniczym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Problem z ukł kierowniczym

Post autor: Dystans6 » sob lut 03, 2007 01:11

No dzis znalazlem troche czasu i zajrzalem do kanału pod golfa .Sprawdzilem wszytskie te gumy w wachaczu i tulejki sa dobre i nie zluzyte .Natomiast zauwazylem ze przy skrecaniu kierownicą w obojetnie ktorą strone do konca w pewnym momencie przesuwa sie sprezyna ta od amortyzatora i to ona robi taki brzdęk wiec nie wiem dlaczego i co jest grane Pomózcie we wczesniejszym temacie pisalem juz ze jak skrece kolami na parkingu w obojetnie ktorą strone i rusze jest taki brzdek i pozniej cała drogę samochod sciaga wyrywa sie . jak sie zatrzymam i odbije kierownica caly obrot w druga strone wtedy wszystko sie prostuje i juz nie sciaga co jest grane z tym ??ja to mysle caly czas o tej poduszcze trzymajacej amortyzator czy to ona nie blokuje albo sprezyny do dupy czy amorki no nie mam pojecia POMÓŻCIE JAK POTRAFICIE

Awatar użytkownika
t-tas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: t-tas » sob lut 03, 2007 03:18

ja bym strzelał, że się łożysko w poduszce amortyzatora zatarło- nie wiem czy w golfie się to zdarza ale u kumpla w cytrynie tak było-jeśli tak to przy skręcie kół nie skręca się górny tależyk sprężyny i dlatego sprężyna przeskakuje-może ktoś jeszcze bedzie miał jakieś pomysły

mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » sob lut 03, 2007 14:53

No wlasnie chyba bedziesz miual racje caly czas mi sie wydaje ze to gdzies tm moze blokowac no ale moze jeszcze ktos cos ciekawego napisze

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”