Jak sprawdzic zacisk ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tomekzabrze
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Jak sprawdzic zacisk ?

Post autor: tomekzabrze » ndz sty 28, 2007 13:00

witam padl mi tylni lewy zacisk hamulcowy golf mk III 1,8 GT musze kupic gdzies jakas uzywke , napisze mi ktos na co mam patrzec i co sprawdzic przed kupnem zbye nie kupic wadliwego bo sie w sumie na tym nie znam...... nic a nic :)........

chyba ze ktos ma taki zacisk ze slaska ( zabrze, bytom, gliwice itp. ) to chetnie odkupie:) ( tylni lewy )

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » ndz sty 28, 2007 13:20

przede wszystkim tłoczysko uszczelniacz (simering) czy jest na tłoku niue ma wzerów jak i w wewnątrz zacisku nie powinno być żadnych sladów (rys ) ma byc gładko i błyszcząco to tyle bo w zasadzie innej metody nie ma

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz sty 28, 2007 14:35

Możesz mieć problem ze znalezieniem tylnego zacisku. Więc napisz co się uwaliło, są zestawy naprawcze, może da się naprawić.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
tomekzabrze
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomekzabrze » ndz sty 28, 2007 14:57

wiem ze sa zestawy naprawcze:) ( pracuje w sklepie motoryzacyjnym) ale mechanik stwierdzil ze nie idzie ze cos tam przerdzewialo i jak sie poczysci dokladnie to bedzie przepuszczac

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”