Mam silik AFT, planuję go sobie zresetować nie wiem czy będzie to miało również wpływ na pozostałe układy np. ABS i AIR BAG - w końcu odłączene klemy akumulatora spowoduje reset wszystkiego

Na ile czasu odłączyć klemę dodatnią?

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zadałem pytanie bo będąc kiedyś u fachowca od elektroniki w celu sprawdzenia instalacji elektronicznej VAG-embriano pisze:Reset kompa nie wpływa na absy poduchy ani nic z tych rzeczy, kasuje jedynie tzw miękkie błędy wyskakujące podczas eksploatacji a błędy awarii elementów można jedynie skasować wagiem po wcześniejszej naprawie tych elementów. (tyle co udało mi się wyczytać) a odłączyś wystarczy na jakieś 15-20min tylko podobno po resecie trzeba odpalić go i poczekać do włączenia wentylatora ja rsetowałem ostatnio ale nie udało mi się dopr do wł wentylatora więc zostało tak
dlaczego minusowy?? ja odlaczalem plusowyku_bi pisze:odłącz przewód minusowy
odlaczenie aku w tym sterowniku SIMOS nic nieda tylko vag-comSławek_M pisze:Mam pytanie. Czy wszystkie kompy w golfach mozna o tak sobie resetować czy są jakieś ograniczenia?.
Mam silik AFT, planuję go sobie zresetować nie wiem czy będzie to miało również wpływ na pozostałe układy np. ABS i AIR BAG - w końcu odłączene klemy akumulatora spowoduje reset wszystkiego![]()
Na ile czasu odłączyć klemę dodatnią?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 61 gości