golf 3 1.6 ABU płyn wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf 3 1.6 ABU płyn wspomagania
Witam mam golfa 3 1.6 ABU grudzien 93 .Potrzebuje dolac płynu do wspmagania a w ksiazce nic nie pisze jaki to ma byc !
Jaki mam kupic na dolewke????? Jaki jest orginalnie????
A drugie pytanko to jak skrecam i kierownica jest juz do oporu to słychac jak sie meczy pompa i tak jest w obie strony to normalne od kad kupiłem tak mam ale nieprzeszkadzało mi to a dzis przeczytałem na innym forum ze sie wszyscy o to pytaja co to oznacza ze pomapa pada????
gdzie kupic org trojkat ostrzegawczy i hak wkrecany w zderzak???
Jaki mam kupic na dolewke????? Jaki jest orginalnie????
A drugie pytanko to jak skrecam i kierownica jest juz do oporu to słychac jak sie meczy pompa i tak jest w obie strony to normalne od kad kupiłem tak mam ale nieprzeszkadzało mi to a dzis przeczytałem na innym forum ze sie wszyscy o to pytaja co to oznacza ze pomapa pada????
gdzie kupic org trojkat ostrzegawczy i hak wkrecany w zderzak???
mario541
Musisz sprawdzić kolor płynu we wspomaganiu, jeśli jest zielony, to jest to orginalny płyn VW G3 (do nabycia u dealera lub w dobrych sklepach mot.)
Jeśli jest czerwony to jest to zwykły ATF
Odgłosy pochodzące z pompy serwa przy maksymalnym skręcie kół to efekt działania zaworu upustowego pompy (otwiera sie przy 70 bar) i jest to zjawisko normalne
Pzd
Odgłosy pochodzące z pompy serwa przy maksymalnym skręcie kół to efekt działania zaworu upustowego pompy (otwiera sie przy 70 bar) i jest to zjawisko normalne
Pzd
Z tymi płynami to dzięki carrot mi też się to przyda.carrot pisze:Musisz sprawdzić kolor płynu we wspomaganiu, jeśli jest zielony, to jest to orginalny płyn VW G3 (do nabycia u dealera lub w dobrych sklepach mot.)
Pzd
Re: golf 3 1.6 ABU płyn wspomagania
gdzie kupic org trojkat ostrzegawczy i hak wkrecany w zderzak???[/quote]
Jeśli chodzi o hak to przeglądnij allegro.
Jeśli chodzi o hak to przeglądnij allegro.
trojkat i hak
co do płynów to wielkie dzieki .Firma płynu ma jakies znaczenie
???
a co do haka to cene widziałem nawet za niego na allegro 70 zł!!!
powinien on byc w koplecie przy lewarku jest na niego nawet miejsce w plastiku co jest lewarek
???
a co do haka to cene widziałem nawet za niego na allegro 70 zł!!!
powinien on byc w koplecie przy lewarku jest na niego nawet miejsce w plastiku co jest lewarek
mario541
trojkat
a to orginalny trojakt to golfa 3???
miał ktos problemy kiedys z elektrozaworem przy zbiorniku z weglem aktywnym??? na biegu jałowym mi kołacze(zamyka otwiera zamyka )szybko jak przegazuje to przestaje ale jak spadna obroty to znowu??
Walniety???
a co do wspmagania wracajac to mam rozumiec to ze jak przyczymam to płyn mi gdzies ucieka pod wpływem cisnienia i dlatego ubyło mi troszke płynu ostatniobo samoch słuzył za L na placu manewrowym
miał ktos problemy kiedys z elektrozaworem przy zbiorniku z weglem aktywnym??? na biegu jałowym mi kołacze(zamyka otwiera zamyka )szybko jak przegazuje to przestaje ale jak spadna obroty to znowu??
Walniety???
a co do wspmagania wracajac to mam rozumiec to ze jak przyczymam to płyn mi gdzies ucieka pod wpływem cisnienia i dlatego ubyło mi troszke płynu ostatniobo samoch słuzył za L na placu manewrowym

mario541
Hak wkręcany? Też miałem ten problem, bo jak kupiłem auto to tego nie było. Lekceważyłem problem do pierwszego holowania. I byłbym biedny został na lodzie, gdyby nie kolega ze Skodą Felicją. Pożyczył potrzebny osprzęt i uratował mnie. Potem szukałem takiego haka, ale nigdzie nie mieli. Żaden sklep z używanymi częściami, żaden szrot. A zjeździłem okolicę w promieniu z 30 km. Może nie wszędzie dotarłem. Ale na więcej nie miałem siły. W salonie VW powiedzieli, że nówka chyba 50 zł. W Skodzie - 40 zł. No i w końcu sąsiad "złota rączka" dorobił za 10 zł. I jest ładniejszy niż oryginał.