Mam wyrąbaną tylną (a tak naprawde to jej chyba nie mam ) tuleję na przednim wahaczu i chciałem ją zmienić - wydawałoby się prosta sprawa gdyby nie to, że nie mogę odkręcić przeniej śruby tej poziomej na wszelkie sposoby. Czyżby grzanie ACY wchodziło w rachubę . Mam jeszcze jeden pomysł: chyba obetnę tę przednią śrubę w tylnej części pomiędzy podwoziem a wahaczem - tuleja do tylka ale i tak juz kupilem komplet to wymienie a potem naspawam nakrętkę i po nagrzaniu powinno sie dać odkręcić. Musze tylko znaleźć taką samą śrube na wymianę - wiecie jaka śruba, jaki gwin i twardość? Może jakieś inne sposoby na odkręcenie tego shitu?
pozdro
Tuleje przedniego wachacza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tuleje przedniego wachacza
Ostatnio zmieniony pt sty 26, 2007 12:12 przez coliniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Coliniak
Failure is not an option...
Failure is not an option...
Miałem identyczny problem, siedziałem z tą śrubą 3 dni, też ją uciołem przy samym gwincie ale podczas dospawywania do niej nakrętki śruba się zachartowała a nakrętka się urwała.
Dopiero potem po wielkich problemach udało mi sie ją rozwiercić i szlifierką czpieniową resztę śruby wyszlifować, a na sam koniec jeszcze raz nagwintować. Dodam że musiałem odciąc ten uchwyt trzymający tą cała tuleje, a po wszystkim go dospawałem.
Ale tobie może się uda bez takich problemów. Naprawdę życzę powodzenia
Dopiero potem po wielkich problemach udało mi sie ją rozwiercić i szlifierką czpieniową resztę śruby wyszlifować, a na sam koniec jeszcze raz nagwintować. Dodam że musiałem odciąc ten uchwyt trzymający tą cała tuleje, a po wszystkim go dospawałem.
Ale tobie może się uda bez takich problemów. Naprawdę życzę powodzenia
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ciężko szczególnie poziome , u kumpla w golfie nie wbiliśmy to się wkurzyłem i pojechałem do znajomego ojca na prase balansową , trzeba potem tulejki wbic zgodnie z znakmi na wahaczuspecWROC pisze:czy w golfie 2 cieżko wymienić tuleje wachacza przedniego i czy trzeba potem zbieżność ustawiać
Popsikaj wirtem na noc i z przedłużką sprubuj
Ostatnio zmieniony czw lis 19, 2009 15:56 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;