spadek mocy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

spadek mocy

Post autor: arab_den » pn sty 22, 2007 16:33

Wiem ze to temat często poruszany i duzo się otym pisało. Poszabrowałem wyszukiwajką i było tego troche ale żadne objawy nie poasowały w kąplecie do moich. A więc tak:
golf II GU 1,8 benzyna/LPG 1987,
od kilku dni kłopot był z odpaleniem na gazie(wiem ze powinno odpalac się na benzynie, nie wiedziałem tego ale teraz juz wiem :blush: ) więc odpalam na benzynie i jak się nagzeje przełanczam na gaz i jest wszystko OK.I od tych własnie kilku dni samochód stracił moc o jakies pół biegu,jak chce szybko ruszyc to rusza ale bez zrywu, wydawało mi się ze jakby delikatnie przerywał , tak wywnioskowałem dlatego bo jak dodam gazu tak do 3000 obr to co około sekunde słychac delikatne nieregularne falowanie obrotów. pozaglądałem gdzie się dało i nic nie widac, świece są OK, kable wysokiego napięcia tez, filtr powietrza wymieniłem, filtr gazu tez, wróciłem własnie jeszcze od gazownika i on stwierdził ze ze strony instalacji gazowej i jej ustawienia jest wszystko dobrze. nie wiem co począc. Prosze o jakieś rady

Oo===w===oO

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » śr sty 24, 2007 14:13

Może gaz jest nie najlepszej jakości a co do gazowników to często zapewniali mnie że regulacja jest ok a było zupełnie inaczej (tak na marginesie to sprawdz sobie podstawkę pod wtryskiem może to zbieg okoliczności a ona lubi robić w balona). Pozdrawiam

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arab_den » śr sty 24, 2007 14:15

gaz tankowałem juz na kilku różnych stacjach (tez myslałem ze to gaz na początku, a nawet miałem taką nadzieje) a samochodzik mam na gazniku :bajer:

Oo===w===oO

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » śr sty 24, 2007 14:47

nie "strzelił" ci gaz i nie wyleciało ci jakieś podćiśnienie lub nie rozerwało jakiegoś wężyka

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arab_den » śr sty 24, 2007 14:50

nie przypominam sobie zeby coś strzelało, zaczeło się od tego ze niechciał mi odpalkic rano, znaczy się palił ale dopiero za 2-3 razem
a zawsze palił na raz.

Oo===w===oO

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”