Dlawienie silnika w MKIII

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ShwartZ
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Dlawienie silnika w MKIII

Post autor: ShwartZ » pt sty 19, 2007 15:39

Witam, mam nastepujacy problem w moim golfiku, czasami jak troche deszcz popada to cos niedobrego dzieje sie z silnikiem tzn chodzi tak jakby na "pół gwizdka" wogole nie ma mocy, spadaja mu obroty, jedyne co ratuje przed kontynuacja jazdy to naciskanie na pedal gazu i puszczanie i tak co chwile. Jesli ktos sie z tym spotkal to bardzo prosze o pomoc! Dodam ze silnik to 1.6 ABU aha noi na suchym silniku mi sie to jeszcze nie zdarzylo ale tez dopiero od niedawna mam tego golfa.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pt sty 19, 2007 16:41

Na 99,9% przewody Wysokiego Napięcia do wymiany.
Można też sprawdzić cewkę, czy nie ma przebicia, kopułkę, czy nie ma mikropęknięć i palec.
Najlepiej sprawdzić to w nocy, czy na przewodach lub na wyjściu przewodu WN z cewki nie ma przebicia (będą przeskakiwały iskry).

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » pt sty 19, 2007 22:42

prezesso25 pisze:Na 99,9% przewody Wysokiego Napięcia do wymiany.
Można też sprawdzić cewkę, czy nie ma przebicia, kopułkę, czy nie ma mikropęknięć i palec.
Najlepiej sprawdzić to w nocy, czy na przewodach lub na wyjściu przewodu WN z cewki nie ma przebicia (będą przeskakiwały iskry).
Też myślę , że generalnie na początek układ zapłonowy do sprawdznia

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » sob sty 20, 2007 12:17

Ja to sprawdzisz i bedziesz chcaił wymienic przewody kopułke to nie kupuj dziadostwa. Najlepiej zainwestowac w dobre wyroby to bedziesz miał na lata.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ShwartZ
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: ShwartZ » sob sty 20, 2007 13:38

Po jednym dniu spokoju wczoraj znow troche popadalo i silniczek znow zaczal szalec wiec podnioslem maske i probowalem doszukac sie jakichs iskier tak jak mi to sugerowaliscie, niestety nic nie zauwazylem ale mysle ze rzeczywiscie moze to byc wina przewodow. W poniedzialek jade na warsztat wymienic amorki +sprezynki przednie to mechanik zdiagnozuje usterke mam nadzieje :) Pozdrawiam i dzienks

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”