Do czego ten kabelek ???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Radion
Ma gadane
Ma gadane
Auto: VW Golf IV Variant
Silnik: ALH

Do czego ten kabelek ???

Post autor: Radion » pt sty 19, 2007 15:35

Witam,

Zuważyłem dzisiaj wiszący sobie luzem kabelek zakończony wtyczką z dwoma pinami. Kabelek ten wychodzi z wiązki idącej do prawego reflektora, ma około 20cm długości i nie mam pojęcia gdzie powinien być podłączony...Przpatrzyłem okolicę gdzie ewentualnie mógłby sięgać i nie widać rzadnego złącza...Ktoś wie co to za ustrojstwo?

Pozdrawiam,
Radek

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » pt sty 19, 2007 15:49

Jesli tylko przy jednej lampie to moze to byc np do czujnika temp zewn (wowczas wskazanie pokazywane jest na komputerze w desce) - jest on zamontowany w zderzaku. Jesli taki kabel wisi przy wiazkach do obu lampo to moze byc instalacja pod halogeny (jesli ich nie masz)

Pozdro
Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Awatar użytkownika
Radion
Ma gadane
Ma gadane
Auto: VW Golf IV Variant
Silnik: ALH

Post autor: Radion » pt sty 19, 2007 18:57

Gitner pisze:Jesli tylko przy jednej lampie to moze to byc np do czujnika temp zewn (wowczas wskazanie pokazywane jest na komputerze w desce) - jest on zamontowany w zderzaku. Jesli taki kabel wisi przy wiazkach do obu lampo to moze byc instalacja pod halogeny (jesli ich nie masz)
Tak, kabel wisi tylko przy lampie z jednej - prawej strony. Halogenów nie mam, a komputer pokładowy pokazuje temperaturę zewnętrzną, więc to raczej nie to... Jakieś inne pomysły?

Pozdrawiam,
Radek

Awatar użytkownika
macil
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: macil » sob sty 20, 2007 02:12

Jeśli prawa lampa (czyli od strony pasażera), to pewnie jest to zasilanie dodatkowego sygnału dźwiękowego. W moim goferze są właśnie dwa i fajnie to brzmi.

Obrazek
Obrazek
Radio Defending Club 161 RDC 063
Wywołanie "Chińczyk Kwidzyn"

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”