TDi Po zmianie zegarów świeci się kontrolka od ham. ręcznego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marcin-kielce
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

TDi Po zmianie zegarów świeci się kontrolka od ham. ręcznego

Post autor: marcin-kielce » pt sty 19, 2007 10:26

Witam, ostatnio sprawiłem sobie do mojego mk3 TDi zegary z Seata Ibizy TDi z MFA. Komputera jeszcze nie podłączałem ponieważ nie mam jeszcze wszystkich części lecz po założeniu nowych zegarów świeci się non stop po przekręceniu kluczyka kontrolka od hamulca ręcznego / braku płynu hamulcowego. Dodam ze w starych zegarach wszystko było ok tzn kontrolka pracowała prawidłowo... Możecie mi jakoś pomóc odnaleść problem co to może być nie tak? Obrazek

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt sty 19, 2007 17:37

a próbowałeś odłączyć od kostki licznika kabelek brązowy? a spróbuj jeszcze raz podłączyć stary zegar , czy będzie wszystko ok, bo kabelek brązowy jest od ręcznego i poziomu płynu jak go odepniesz i dałej będzie swieciło to będzie coś nie tak z licznikiem

[ Dodano: 19 Sty 2007 16:40 ]
więc jak po odpięcie kabelka brązowego dalej będzie świeciło to widocznie styki są inaczej , i kontrolka ręcznego dostaje napięcie z innego przewodu na którym jest cały czas napięcie po stacyjce

Awatar użytkownika
marcin-kielce
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marcin-kielce » pt sty 19, 2007 18:40

Jak z powrotem podłączy sie stary licznik to wszystko jest ok, kontrolka działa prawidłowo. A jeśli chodzi o ten brązowy kabel do licznika to w mojej wiązce przewodów są tylko białe przewody, wszystkie są białe... :(

Właśnie przyszedłem z garazu bo zaczałem zakładać MFA bo dostałem wreszcze manetki. Jestem bardzo zawiedziony, ponieważ zrobiłem wiązkę przewodów z manetki do skrzynki bezpieczników, podłączyłem także czujnik temp. oleju i niestety komputer nie odpalił....:(

ciekawe czy nie ma to jakiegoś związku z tą kontrolką....

Jeżeli macie jakieś pomysły to bardzo proszę o pomoc, ponieważ bardzo sie zawiodłem.... :( bryndza

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt sty 19, 2007 19:57

a jesteś pewny ze ten zegar nie jest uszkodzony ?

Awatar użytkownika
marcin-kielce
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marcin-kielce » pt sty 19, 2007 20:58

no kolego jak kupowałem to miał być sprawny na 100 %... ale pewien nie jestem. Może to sprawa tego typu, że w golfie i ibizie są inaczej podłączone piny w liczniku?

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt sty 19, 2007 21:03

z tego wynika ze tak

Awatar użytkownika
marcin-kielce
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marcin-kielce » sob sty 20, 2007 09:20

w takim razie potrzebny mi schemat pinów w liczniku od golfa tdi i od ibizy tdi. Nie wiecie gdzie takie coś jest do zdobycia?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”