Wygląda to tak, rano odpalam na benzynie, raz obróci załapie i gaśnie no i wtedy musze go kręcić 2-4 razy zeby załapał, chwile nierówno chodzi a po około 2 minutach jest juz wszystko OK. Mam tez instalacje gazową, na gazie wcale niechce palić od jakiegoś czasu, wczesniej łapał bez problemu. Jak się zagrzeje na benzynie, przełanczam na gaz i tez wszystko działa poprawnie. Co się mogło stać ?
Pozdro
problem z odpalaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- v.a.gmania
- Mały gagatek
- Kontakt:
co do paliwa to moze byc zawor zwrotny bo paliwo wraca spowrotem do zbiornika z wezykow pierwsze odpalenie jest z komory plywakowej dlatego za pierwszym strzalem lapie ,a co do gazu jezeli obroty na cieplym silniku sa ok.1000 to sproboj odrecic1/4 obrotu "srube regulacyjna" na wezu giumowym[ale jednoczesnie moze zwiekszyc zuzycie gazu ] od gazu
gdzie mam szukać tej śruby? gdzieś koło reduktora? przed czy za?v.a.gmania pisze:... to sproboj odrecic1/4 obrotu "srube regulacyjna" na wezu giumowym[ale jednoczesnie moze zwiekszyc zuzycie gazu ] od gazu
tez własnie myslałem o tym nawet zaczołem obczajać gdzie jest i nemoge go zlokalizowaćv.a.gmania pisze:co do paliwa to moze byc zawor zwrotny
[ Dodano: 19 Sty 2007 14:41 ]
Czy jako zawór zwrotny do paliwa moge stawic cos takiego http://www.allegro.pl/item156952371_zaw ... ncja_.html czy trzeba kupować jakiś oryginalny do golfa ?
Oo===w===oO