kontrolki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krzysio
Ma gadane
Ma gadane

kontrolki

Post autor: krzysio » czw sty 18, 2007 10:57

Miałem, a raczej mam cały czas taki problem: pękła mi plastikowa część układu chłodzenia łącząca korpus silnika z wężem chłodnicy (ta, gdzie umieszcza się czujnik temperatury) w każdym razie nieświadomy uciekającego płynu jeździłem sobie aż w końcu zaczęła dawać o sobie znać kontrolka od oleju, patrze na temperaturę-120st C, okazało się, że wyciekło sporo płynu chłodzącego, ale czy zbyt dużej temperatury nie powinna sygnalizować druga kontrolka?(ta która teoretycznie jest od temperatury) czy możliwe, że mam coś pomieszane w zegarach i kontrolka temperatury pozakuje problemy ze smarowaniem, a oleju problemy z temperaturą?

[you] dobrze że jeździsz vw

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » czw sty 18, 2007 11:02

A może autko miało już słabe smarowanie i problem z panewkami i poprzedni własciciel podpiął kontrolkę oleju pod płynu- zobacz z tyłu zegarów. Te kontrolki przy odapalniu obie sie zapalaja i może tak ktoś zrobił. Alę życzę żeby tak nie było. Powodzenia :pub:

Awatar użytkownika
krzysio
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krzysio » czw sty 18, 2007 11:51

właśnie chodzi o to, że kontrolka od oleju gaśnie ostatnia (pod odpaleniu jedno dwa mrugnięcia ) czyli tak jakby wszystko w porządku było

[you] dobrze że jeździsz vw

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”