myślę ze niebawem bym chciał wymienić w swoim mk2 licznik i mam mozliwość dostania licznika z mk2 1,8 16v z mfa na dwie wtyczki tylko nasuneło mi sie takie pytanie czy bedzie działał na moich standardowych kostkach, a no i oczywiście nie przejmujcie sie indeksem bo chcialem wymontować ze swojego przedkościomierz i wlożyś właśnie w ta tablice
licznik z mfa zamiast zwykłego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
licznik z mfa zamiast zwykłego
Witam
myślę ze niebawem bym chciał wymienić w swoim mk2 licznik i mam mozliwość dostania licznika z mk2 1,8 16v z mfa na dwie wtyczki tylko nasuneło mi sie takie pytanie czy bedzie działał na moich standardowych kostkach, a no i oczywiście nie przejmujcie sie indeksem bo chcialem wymontować ze swojego przedkościomierz i wlożyś właśnie w ta tablice
Re: licznik z mfa zamiast zwykłego
pasować tzn. wejdzie ale czy bedzie działać ?KUSTO pisze:myślę ze niebawem bym chciał wymienić w swoim mk2 licznik i mam mozliwość dostania licznika z mk2 1,8 16v z mfa na dwie wtyczki tylko nasuneło mi sie takie pytanie czy bedzie działał na moich standardowych kostkach, a no i oczywiście nie przejmujcie sie indeksem bo chcialem wymontować ze swojego przedkościomierz i wlożyś właśnie w ta tablice
u Ciebie nie ma mfa (chyba bo nie napisałeś), a tam jest, sam licznik to nie wszystko
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
jak wczesniej nie miałes to musisz kupic licznik z prędkościomierzem i plus MFA i okablowanie całe i manetki
VW Passat B5 Virus by DanoSoft 119 KM i 287 Nm viewtopic.php?p=3903908#3903908 NOWE FOTY ZAPRASZAM

MalowanieFelg.com
POLECAM

MalowanieFelg.com
POLECAM
a czyli raczej kupić taki zwykły co ten ekranik ciagle pokazuje godzinę i bedzie z głowy bo w sumie nie zalezy mi zeby mi pokazywał spalanie itp tylko głównie o obrotomierz.
a jezeli bede miał włożony ten z mfa to czy po podłaczeniu bedzie działać
-predkosciomierz przełożony ze starego
-obrotomierz
-wskaźnik paliwa
-wskaźnik temp.
- godzina na wyswietlaczu ciekłokrystalicznym
?
[ Dodano: Sro Sty 17, 2007 19:05 ]
a i własnie wszystkie kontrolki????
z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
a jezeli bede miał włożony ten z mfa to czy po podłaczeniu bedzie działać
-predkosciomierz przełożony ze starego
-obrotomierz
-wskaźnik paliwa
-wskaźnik temp.
- godzina na wyswietlaczu ciekłokrystalicznym
?
[ Dodano: Sro Sty 17, 2007 19:05 ]
a i własnie wszystkie kontrolki????
z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Mnie też lekko irytuje wielki zegar obok prędkościomierza w moim autku. Chciałbym sie dowiedzieć czy jest możliwość wymiany na model z obrotomierzem. Po prostu taki który podłączam i działa. Może być taki z wyświetlaczem ale z tego co widze wyżej to już większy wydatek i skomplilowana robota. Nie jestem zbyt dobry w te klocki ale wiem że nie każda wersja pasuje wiec zapodaje fotki jak wygląda podłączenie obecnego licznika (zrobione przy okazji wymiany podświetlenia zegarów
)
A więc wtyczki:

Licznik przód:

Licznik tył:

Tak właśnie wygląda obecny sprzęt. Sami przyznajcie że obrotomierz to jest jednak wyższa klasa. Prosze więc o pomoc. Będe wdzięczny za wszystkie porady. Pozdrawiam
A więc wtyczki:

Licznik przód:

Licznik tył:

Tak właśnie wygląda obecny sprzęt. Sami przyznajcie że obrotomierz to jest jednak wyższa klasa. Prosze więc o pomoc. Będe wdzięczny za wszystkie porady. Pozdrawiam
iomierza 935 i z tego co wiem jest bardzo trudno dostać taki licznik z obrotkiem dlatego jak w szukajce znalazłem wszyscy radzili kupić licznik z obrotkiem i indeksem 950 i przełozyć swój co by nie oszukiwał na predkości
a ja widziałem juz takie dwa liczniki i jeden jest z mfa i myslalem ze jezeli go podłącze to wszystko bedzie działać prócz tego komputera pokładowego (bo mam tanio do kupienia taki)
http://www.allegro.pl/item158637120_lic ... _mfa_.html
a jest jeszcze jeden bez mfa co tylko wyswietla godzine
http://www.allegro.pl/item157780169_gol ... wtyki.html
który by był lepszy??
a ja widziałem juz takie dwa liczniki i jeden jest z mfa i myslalem ze jezeli go podłącze to wszystko bedzie działać prócz tego komputera pokładowego (bo mam tanio do kupienia taki)
http://www.allegro.pl/item158637120_lic ... _mfa_.html
a jest jeszcze jeden bez mfa co tylko wyswietla godzine
http://www.allegro.pl/item157780169_gol ... wtyki.html
który by był lepszy??