witam! kupiłem na allegro niekompletny licznik z MFA (cały licznik z obrotomierzem ale bez prędkościomierza). nie interesują mnie żadne inne funkcje MFA poza spalaniem chwilowym. czy do tego wystarczy doprowadzić sygnały elektryczne z kostki czy jakiś wężyk podciśnieniowy (nie mam pojęcia co to jest, ale w wielu tematach się pojawia.
proszę o poradę. potrafię się odwdzięczyć!
spalanie w MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Tak jest napewno przy gaźnikach. Przy elektronicznych wtryskach (współcześniejszych, nie wiem jak jest to w dogijet'cie) jest podawana informacja na podstawie zsumowania ilości paliwa wtyskiwanego i przeliczenia przez jakiś algorytm w sterowniku. Ale to i tak wielkie g*** daje, nie jest dokladne. O taka informacja, średnio przydatna. która potrafi się skrajnie zmienić 2 razy na sekundę i o niczym nie mówi) Ja bym wilal mieć temp oleju, temp na zewnątrz i średnie zużycie (niedokladne, ale można porównać relacje miasto trasa, lato-zima, katowanie-oszczędzanie).czyzak pisze:wężyk podciśnieniowy
Pozdrawiam.