Pompa paliwa a obroty

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

toomek77
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Pompa paliwa a obroty

Post autor: toomek77 » wt sty 09, 2007 00:19

W moim Golfie (1.8 ABS) została wymieniona pompa paliwa, ze standardowej 1.2 bara jest teraz zamontowana 3 bary. Wszystko niby jest OK, tylko według mnie samochód jakby jest trochę słabszy, coś jakby chodził na 3 cylindry. Poza tym jest głośniej niż było przed wymianą. Zauważyłem też. że przy 120 km/h samochód niepewnie zachowuje się na ulicy, tak jakby się kołysał. Po dłuższej pacy silnika na biegu jałowym obroty nie utrzymują się na jednakowym, tylko występują drgania (w przedziale 800-1000 obr/min).
Wczoraj po przejechaniu odcinka 100 km samochód jakby reagował z opóźnieniem na pedał gazu, jakby się czymś dławił... Postój pietnastominutowy spowodował, że ta uciążliwość ustąpiła.
Czy to jest wina tej pompy o większym ciśnieniu ? Jeśli nie, to może filtr ?
Skąd te wahania samochodu, które wcześniej przed wymianą pompy nie występowały ?

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » wt sty 09, 2007 09:21

bardzo możliwe, ze popmka ma zbyt wysokie ciśnienie i do komory spalania idzie zbyt dużo paliwa - poprostu go zalewasz i silnik nie może tego przepalić (tak jakby silnik cały czas chodził na ssaniu).
Przez to możliwe będzie też duże zużycie paliwa.

Ja tak sądzę, może jescze ktoś wypowie się na ten temat.

Obrazek
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”