wymieniłem co potrzeba a i tak słychać

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
somsiad3
Mały gagatek
Mały gagatek

wymieniłem co potrzeba a i tak słychać

Post autor: somsiad3 » wt sty 02, 2007 21:41

wymieniłem tuleje na wachaczach drążek kierwoniczy sworznie i mocowania amorków (amortyzatory bardzo dobre- tak wyszło na kompie)wszystko co wyszło na szarpakach a i tak słychać "dupnięcie" przy szybszej jeździe na dziurze w asfalcie co to może być na szarpakach już nic nie znaleźli mówią że dobrze wszystko. Pytanie poza tematem: za co jest odpowiedzialny stabilizator na wachaczu w mk3 i czy zawsze go montowali

somsiad- już szczęśliwy ojciec!!!

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt sty 02, 2007 21:54

somsiad3 pisze: i tak słychać "dupnięcie" przy szybszej jeździe na dziurze w asfalcie
hmmm na dziurze powiadasz... a próbowałeś pokonać daną dziurę innym autem - czy czasem nie dupnie tak samo?
somsiad3 pisze: za co jest odpowiedzialny stabilizator
Stabilizator montowany jest w większości zawieszeń i służy do ograniczenia przechyłu auta na zakrętach

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » wt sty 02, 2007 21:57

a propo stabilizatra, czy wymieniles na nim wszystkie gumy? Stabilizator służy do "stabiliacji" auta na zakrętach. Auto jest sztywniejsze w zakręcie i się nie przechyla. Czy montowali stabilizatory we wszystkich modlach tego nie wiem. U mnie w MK2 jest.
Moze to tlumik sie wypial z gumy - uchwytu i uderza w podloge.

Awatar użytkownika
tomekzabrze
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: wymieniłem co potrzeba a i tak słychać

Post autor: tomekzabrze » wt sty 02, 2007 22:14

somsiad3 pisze:wymieniłem tuleje na wachaczach drążek kierwoniczy sworznie i mocowania amorków (amortyzatory bardzo dobre- tak wyszło na kompie)wszystko co wyszło na szarpakach a i tak słychać "dupnięcie" przy szybszej jeździe na dziurze w asfalcie co to może być na szarpakach już nic nie znaleźli mówią że dobrze wszystko. Pytanie poza tematem: za co jest odpowiedzialny stabilizator na wachaczu w mk3 i czy zawsze go montowali
sprawdz amory...... na stacji okregowej dodam z super spzretem wyszly ze mam idealne......... sciagam kolo a tam jedne wylany pusty jak bembenek:) i co ? komputer mowi ze idealnie jak zdemontowalem to chodiz lzej jak pompka:)

Awatar użytkownika
somsiad3
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: somsiad3 » wt sty 02, 2007 22:40

w corolli tak nie wali(ten sam rocznik 1992) tłumik odpada- już to przerabiałem, amorki zdejmowałem dzisiaj i nie rozlane wymieniałem je zeszłej zimy ,może zostaje mi tylko omijać dziury albo czekać na autostrady...

Awatar użytkownika
daniel2505
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: wymieniłem co potrzeba a i tak słychać

Post autor: daniel2505 » śr sty 03, 2007 12:28

somsiad3 pisze:wymieniłem tuleje na wachaczach drążek kierwoniczy sworznie i mocowania amorków (amortyzatory bardzo dobre- tak wyszło na kompie)wszystko co wyszło na szarpakach a i tak słychać "dupnięcie" przy szybszej jeździe na dziurze w asfalcie co to może być na szarpakach już nic nie znaleźli mówią że dobrze wszystko. Pytanie poza tematem: za co jest odpowiedzialny stabilizator na wachaczu w mk3 i czy zawsze go montowali
Własnie mam zamiar zrobic remont przedniego zawiasu. Ile kosztował cie taki zabieg. Planuje właśnie wymiane wszystkiego o czym napisałeś. Jak możesz to podaj koszty części i robocizny.

Awatar użytkownika
somsiad3
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: somsiad3 » śr sty 03, 2007 16:30

tuleje metalowo gumowe po 12 zł sztuka sworznie reuville'a po 34 końcówki drążków reuville'a po 36 i górne mocowania z łożyskiem po 50 zł ale najpierw wjedź sobie na szarpaki to kosztuje około 20 złotych to Ci powiedzą co dokładnie wymienić a robocizna nie wiem bo sam robiłem najgorsze tuleje bo trza mieć prase a reszta prościzna no i zbieżność na koniec od 50-80zł.
A do tematu to chyba walą z tyłu amorki bo wylane są a sprawdzałem tylko przód a z tyłu są stare. punkty za dobre chęci

Awatar użytkownika
DaroS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DaroS » śr sty 03, 2007 16:39

Co do tulei metalowo - gumowych po 12zl no Febi... kompletnie sie nei spisuja! Zuzyly mi sie dwa komplety febi kazdy po 2k km! I zeby nie bylo ze zle zlozone ale bylo wszystko ok na znaki itp najpierw robione przez mechanika a pozniej przez ze mnie. Oba komplety miekkie ze hej. Po wymianie na Lemforder problem ustal tzn kolo nie rusza sie przod - tyl i nic nie stuka a stukal mi wachacz o stabilizator podczas gdy ruszal sie na starych przod - tyl. Ogolnie nie polecam Febi.

Awatar użytkownika
somsiad3
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: somsiad3 » śr sty 03, 2007 17:07

dobrze wiedzieć z tymi tulejami - ale czy sa inne z wyglądu? bo słyszałem że są jakieś pełne bo w tych co ja zakładałem są że tak powiem puste miejsca ile płaciłeś za nie?

Awatar użytkownika
DaroS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DaroS » czw sty 04, 2007 00:11

Lemforder za 23zl z Intercarsu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”