Resek komputera, jak?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- matti_vw
- Użytkownik

- Kontakt:
Resek komputera, jak?
Mam pytanko, jak zrobić restart kompa (żeby wykasować błędy) ale nie przez odpięcie akumulatora?? Szukam innego sposobu restrtu niż przez aku, ponieważ nie chce co jakiś czas ustawiać zegarka i radia :/. Słyszałem że nie którzy robią automatyczne restarty np. po wyłączeniu stacyjki i mam pytanko czy kabel od kompla którym dało by się to z restartowac znajduje się gdzieś w skrzynce przekaźników i bezpieczników, bo może wystarczy jakiś bezpiecznik wyciągnąć??
- Paweł Marek
- V.I.P.

Nie ma takiego bezpiecznika, przynajmniej wg dostępnych mi schematów. Stały plus dochodzi do pinu 21 sterownika w ABS. Trzeba by ten kabel przeciąć i zrobić włącznik, albo dołączyć do tego blokadę alarmu. Nie sprawdzałem, powinno zadziałać, o ile faktcznie reset w ABS coś daje bo zdania sa podzielone.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ABS to Twój silnik, a Koledze chodziło tak jak napisał o zasilanie sterownika czyli komputerka. Reset komputerka przez odlaczenie zasilania w moim starszym komputerku pomaga ale w Twoim może nie wystarczyć. Wykasować blędy mozna rowniez przez podlaczenie do komputera diagnozujacego. Chyba jednak lepiej znalezc przyczyne ktora powoduje te bledy niz resetowac komputerek samochodowy