skad ta woda!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
skad ta woda!!
Mam problem...
jak pada mocny deszcz to cieknie mi woda pod nogi pasazera i nie wiem skad to moze byc...
byla wymieniana wczesniej jak sadze szyba przednia bo brakowalo w pewnym miejscu odrobiny sylikonu ale zalepilem i myslalem ze bede spokojnie spal...
jednak nie spalem;/ nie mam pojecia skad to sie bierze...moze juz ktos mial taki problem??
wody jest normalnie po kostki...
pomocy
z gory dzieki
pozadrawiam
Maveric.leg
jak pada mocny deszcz to cieknie mi woda pod nogi pasazera i nie wiem skad to moze byc...
byla wymieniana wczesniej jak sadze szyba przednia bo brakowalo w pewnym miejscu odrobiny sylikonu ale zalepilem i myslalem ze bede spokojnie spal...
jednak nie spalem;/ nie mam pojecia skad to sie bierze...moze juz ktos mial taki problem??
wody jest normalnie po kostki...
pomocy
z gory dzieki
pozadrawiam
Maveric.leg
witaj na forum- rozumiem że szyber dachu nie masz?? sprawdazeniu podlegają wszystkie miejsca mający wpływ na szczelność nadwozia tzn uszczelki drzwi - mogą być juz za miekkie i nie spełniaja swojego zadania USZCzELNIENIE za duzy luz na zawiasach lub zamka.otwory technologiczne w komorze silnika ( linki ,przewody )tam również musi byc szczelność - i oczywiści sama szyba możliwe ze kiedys była wymieniana nie wiadomo przez jaką firmę ( nie solidną ) i to może być przyczyna tej powodzi w aucie
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
Też mialem problem z woda pod nogami (też mały basenik był po duzym deeszczu od razu a po małym zbieralo sie po trochu)
Proponowalbym sprawdzić zaślepki w podlodze. Te od zewnątrz na podwoziu i od wewnątrz pod dywanikiem. Ja w moim MK4 mialem cztery takie okrągłe zaślepki gumowe podłodze od wewnątrz. Dwie z nich nie były szczelne (odkleił się klej czy silikon HGW.) w każdym razie wyjąłem te zaślepki, poczyściłem odtłuściłem i na silikon ponownie założyłem je jeszcze raz. Po tej operacji zaślepki są szczelne a wody nie ma.
Poza tym w temacie "mokro pod dywanikami" na tym forum jest trochę o podciekaniu.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... dywanikiem
Proponowalbym sprawdzić zaślepki w podlodze. Te od zewnątrz na podwoziu i od wewnątrz pod dywanikiem. Ja w moim MK4 mialem cztery takie okrągłe zaślepki gumowe podłodze od wewnątrz. Dwie z nich nie były szczelne (odkleił się klej czy silikon HGW.) w każdym razie wyjąłem te zaślepki, poczyściłem odtłuściłem i na silikon ponownie założyłem je jeszcze raz. Po tej operacji zaślepki są szczelne a wody nie ma.
Poza tym w temacie "mokro pod dywanikami" na tym forum jest trochę o podciekaniu.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... dywanikiem
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
I czym to najlepiej uszczelnic? Bo tez mam maly basenik po stronie pasazera, ale z przodu i z tylu. Podejrzewam rowniez wlasnie to miejsce, o ktorym piszesz...eidos pisze:Nie wiem jak jest w MK3 ale w Mk2 to przeważnie własnie w tym miejscu cieknie wentylatorem. Pod maską pod tym plastikiem z przodu jest kratka wentyalatora i tam lubi sie uszczelka skruszyc. Przeciek murowany na miesce gdzie pasażer trzyma nogi
www.SportCom.PL
Skoro masz wode również z tylu to najprawdopodobniej leci u Ciebie drzwiami. Woda spływa po szybie i leci do srodka drzwi. Odkręć tapicerke na drzwiach i zobacz czy folia jest na dole szczelnie podklejona.MrUkAs pisze:I czym to najlepiej uszczelnic? Bo tez mam maly basenik po stronie pasazera, ale z przodu i z tylu. Podejrzewam rowniez wlasnie to miejsce, o ktorym piszesz...eidos pisze:Nie wiem jak jest w MK3 ale w Mk2 to przeważnie własnie w tym miejscu cieknie wentylatorem. Pod maską pod tym plastikiem z przodu jest kratka wentyalatora i tam lubi sie uszczelka skruszyc. Przeciek murowany na miesce gdzie pasażer trzyma nogi
Oczywiscie mozesz miec przecieki w obu miejscach.
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Folii nie mialem w ogole. Zalozylem, ale nic nie dalo.eidos pisze:Skoro masz wode również z tylu to najprawdopodobniej leci u Ciebie drzwiami. Woda spływa po szybie i leci do srodka drzwi. Odkręć tapicerke na drzwiach i zobacz czy folia jest na dole szczelnie podklejona.MrUkAs pisze:I czym to najlepiej uszczelnic? Bo tez mam maly basenik po stronie pasazera, ale z przodu i z tylu. Podejrzewam rowniez wlasnie to miejsce, o ktorym piszesz...eidos pisze:Nie wiem jak jest w MK3 ale w Mk2 to przeważnie własnie w tym miejscu cieknie wentylatorem. Pod maską pod tym plastikiem z przodu jest kratka wentyalatora i tam lubi sie uszczelka skruszyc. Przeciek murowany na miesce gdzie pasażer trzyma nogi
Oczywiscie mozesz miec przecieki w obu miejscach.
www.SportCom.PL
a masz tam na dole w drzwiach mokra tapicerke? u mnie wlasnie tedy cieklo i mialem wode ale tylko z tylu za siedzeniem pasazera. Folie zalozylem ale inaczej niz farycznie, bo dalem troche dluzsza i puscilem ja w srodku drzwi przy samej szybie. poczatek folii przycisnalem uszczelka ta przy szybie od wewnatrz a koniec jest z zapasem i doprowadzony na sam dol. Problem sie rozwiazal, przynajmniej u mnie. podobno jeszcze jakies zaslepki pod autem moga wypasc lub sie rozszczelnic i wtedy tez woda do srodka leci.
To miejsce przy dmuchawie to bym dobrze oczyscil i na silikon skrecil
To miejsce przy dmuchawie to bym dobrze oczyscil i na silikon skrecil
albo masz zapchane ujście wody pod plastykem tuż za przenią szybą(tam gdzie filtr przeciwpyłkowy), albo samo uszczelnienie w/w filtra(woda leci przez wentylator)
u mnie jest juz czymś uszczelnione i nie leci
mozesz spróbować silikonem uszczelnic własnie ten plastyk do którego wchodzi filtr i problem powinien sie rozwiązać
pozdr
u mnie jest juz czymś uszczelnione i nie leci
mozesz spróbować silikonem uszczelnic własnie ten plastyk do którego wchodzi filtr i problem powinien sie rozwiązać
pozdr