Kontrolka zamknięcia tylnej klapy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Zygal
Nowicjusz
Nowicjusz

Kontrolka zamknięcia tylnej klapy

Post autor: Zygal » sob gru 30, 2006 21:50

Wiatm.

Mam taki problem. Komputer na wyświetlaczu pokazuje, że mam otwartą tylnia klapę najpierw napis helcklape offen a pozniej podczas jazdy kontrolka otwartych dzwi. Co to może być proszę o pomoc.

greg

Post autor: greg » ndz gru 31, 2006 00:36

zakąłdając ze czujnik otwarcia drzwi w klapie działa tak samo jak w drzwiach to masz uszkodzony ten czujnik ktyóry znajduje się w zamku w klapie

Zygal
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Zygal » pn sty 01, 2007 14:24

Chyba jednak cos z elektryką. Bo jak włączam ogrzewanie tylnej szyby jest ok :) Jakies może spięcie czy coś. Ale nie masuje z tyłu miałem kiedys tak w Seacie. Chyba bez elektryka sie nie obejdzie :)

Awatar użytkownika
makeć
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: makeć » śr lis 07, 2007 13:50

Zygal pisze:Bo jak włączam ogrzewanie tylnej szyby jest ok :)
właśnie .. co może być nie tak, mam to samo co kolega wyżej (helcklape offen), wymieniłem zamek z "czujnikiem" i dalej to samo :( gdzie szukać ?
ktoś ma jakiś pomysł ?
heckklape offen

pomoże ktoś ??
Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 21:54 przez makeć, łącznie zmieniany 2 razy.

Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).

Awatar użytkownika
sopelo
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: sopelo » pn gru 22, 2008 19:11

apropo chcialbym sie dowiedziec czy kazdy golf mk 4 ma kontrolke zamkniecia tylnej klapy bo u mnie centralny chodzi bez zarzutow ale lampkka w bagarzniku sie nie swieci chodz zarowka dobra i bezpieczniki a podobno to wszystko ma swoje serce wlasnie w tylnym zamku . i teraz nie wiem czy ma miec taka kontrolke czy nie kazdy mial i nie ma co gmerac w klapie ?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt gru 23, 2008 02:54

sopelo pisze:czy kazdy golf mk 4 ma kontrolke zamkniecia tylnej klapy
nie
sopelo pisze:lampkka w bagarzniku sie nie swieci chodz zarowka dobra i bezpieczniki a podobno to wszystko ma swoje serce wlasnie w tylnym zamku
nie inaczej, mogła się ewentualnie wypiąć wtyczka przy zamku ale raczej rzadko się to zdarza. Jakby co to zamek mam na sprzedaż.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”