Więc tak:
- Mam oryginalny alarm
- Mam dołożony alarm
Otwieranie alarmu dokładanego nie powoduje otwarcia zamków (centralki), którę muszę otwierać z kluczyka aby dezaktywować alarm oryginalny. Czy da radę podpiąć alarm oryginalny tak pod puche od dokładanego, aby otwieranie z pilota dezaktywowało alarm?
Wiem które kable są odpowiedzialne, za zamykanie/otwieranie centralki (ale jak to się ma z rozbrajaniem/uzbrajaniem alarmu). Bo np podniesienie rygla ręką nie wyłaczą alarmu. No i jeśli się nie mylę podpinając centralny do dokładanego alarmu, nie będzie mi on dezaktywował oryginalnego?
Oryginalny Alarm czy da radę podłączyć pod zwykły
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

Podpięcie dokładanego alarmu do kabli sterujących centralem (zielony i szary w wiązce drzwiowej - nie trzeba szukać przy pompce- chociaż to wszystko jedno) dokładnie imituje otwieranie centrala z kluczyka w drzwiach. Więc nie powinno być problemu. Chodzi o to że otwierając central kluczykiem uruchamiasz mikrowłącznik który jest w zamku. Natomiast otwierając ryglem tego mikrowłącznika nie uruchamiasz. Te kable czyli zielony i szary idą właśnie od tego mikrowyłącznika.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.