"Czujniki" otwierania drzwi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

SkinnerPL
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

"Czujniki" otwierania drzwi

Post autor: SkinnerPL » ndz gru 17, 2006 10:54

Czy czujniki otwierania powinny byc podpiete do bialobrazowego kabla? Do czego jest ten brazowy kabel w tej wiazce kabli... wiem ze leci do gornego swiatelka... a mialem do tego brazowegeo kabla wczesniej podpiety czujnik otwierania lewych drzwi (od strony kierowcy)...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 17, 2006 11:30

SkinnerPL pisze:Do czego jest ten brazowy kabel w tej wiazce kabli.
od czujników drzwi przednich ida brązowo białe kable i powinny być połączone do lapmki (cały czas ten sam kolor ). Odpowiadają za zapalenie lampki po otwarciu dzrwi.
Kabel brązowy od lampki ma iść do masy.
a co nie działa, coś tam ktoś namieszał?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

SkinnerPL
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: SkinnerPL » ndz gru 17, 2006 11:50

No wlasnie.... z tego co widze to brazowy kabel idzie od lampki do czujnika... z jednej strony i z drugiej strony drzwi brazowo biale kable sa obciete... ;-/

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 17, 2006 11:59

Coś ktoś pomieszał, to teraz wygląda na to że lampka zapala się po otwarciu dzwi a przy zamkniętych włącznikiem przy niej się nie włączy?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

SkinnerPL
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: SkinnerPL » ndz gru 17, 2006 12:02

Mysle ze to dzialalo tak:
Czujnik od lewych drzwi byl przylaczony do masy i kiedy drzwi byly zamkniete masy nie bylo przy zarowce u góry... jezeli sie otwieralo drzwi, lampka dostawala mase i swiecila... to byla tylko jedna strona bo druga wogle nie dzialala... brazowo bialy kabel byl podlaczony do masy takze wiec w jednej pozycji wlacznika ta lampka dzialala...
zle pomyskal klient co to robil... ;/

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 17, 2006 12:09

Pomydliło mu się coś. Połączył do lampki brązowy od kierowcy, a potem odciął brązowo białe bo mu się zwarcie robiło. Przywróć sobie połączenia jak należy.

SkinnerPL
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: SkinnerPL » ndz gru 17, 2006 12:10

No wlasnie chce to zrobic :-) Nie rozumialem dlaczego brazowy kabel leci do czujnika... Teraz juz wiem gdzie powinno byc jego wlasciwe miejsce :-)
Dzieki za pomoc :-)

[ Dodano: 17 Gru 2006 11:21 ]
Juz jest ok :-) Naprawilem sobie to i dziala jak nalezy :-)

Awatar użytkownika
david_mis
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: david_mis » wt gru 19, 2006 23:06

Ja też mam z tym problem, Raz mi działa raz nie, Chyba gdzieś mam kabel przerwany. Do tyc czójników am alarm podpiety i raz działa a raz nie:/ I chyba pociagne nowe kabelki od czunjików do lampki. A czy tylne dzwi tak samo pociagnac??

David

http://david88.fotosik.pl/albumy/66748.html
http://www.vwslask.pl/
http://forum.vwslask.pl/
[img]http://images14.fotosik.pl/72/a86f7413e130a1f2.jpg[/img]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”