Tylny spryskiwacz kreci sie razem z wycieraczka...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tylny spryskiwacz kreci sie razem z wycieraczka...
Tylny spryskiwacz kreci sie razem z wycieraczka, tzn. kiedys było tak ze spryskiwacz stał, zapodawał wode pionowo do góry a tylna wycieraczka jezdziła po szybie - standard.
A od pewnego czasu spryskiwacz zaiwania razem z wycieraczka - i leje wode nawet na bagaznik - na szybe malo kiedy.
Co na to poradzic?
I jeszcze jedno - tylna wycieraczka nie chodzi regularnie - na poczatku po jednokrotnym właczeniu macha na tej szybie kilka razy a dopiero potem sie uspokoi i pracuje w miare normalnie.
czary mary?
A od pewnego czasu spryskiwacz zaiwania razem z wycieraczka - i leje wode nawet na bagaznik - na szybe malo kiedy.
Co na to poradzic?
I jeszcze jedno - tylna wycieraczka nie chodzi regularnie - na poczatku po jednokrotnym właczeniu macha na tej szybie kilka razy a dopiero potem sie uspokoi i pracuje w miare normalnie.
czary mary?
- szczeniak
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jesli chodzi o ten spryskiwacz to u mnie jest tak, ze plyn leci razem z wycieraczka i wydaje mi sie to rozwiazanie ok, bo rozprowadza po calej szybie, mozna ten kat troche sobie podregulowac zawsze.
Nawet nie wiedzialem ze powinien stac.
A jesli chodzi o te skoki wycieraczki to przez pewien czas tez tak mialem, ze w jadna strone zasuwale 3 skokami, a z powrotem noramlnie. A jak wlaczalem razem ze spryskiwaczem to szla w dwie strony noramlnie bez przeskokow.
Nie wiem czy jej sie odwidzialo samej, czy po dogieciu pod ramieniem takiej sprezyny zaczelo chulac ok.
Nawet nie wiedzialem ze powinien stac.
A jesli chodzi o te skoki wycieraczki to przez pewien czas tez tak mialem, ze w jadna strone zasuwale 3 skokami, a z powrotem noramlnie. A jak wlaczalem razem ze spryskiwaczem to szla w dwie strony noramlnie bez przeskokow.
Nie wiem czy jej sie odwidzialo samej, czy po dogieciu pod ramieniem takiej sprezyny zaczelo chulac ok.
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/164379.html][img]http://images.spritmonitor.de/164379.png[/img][/url]
- szczeniak
- Mały gagatek
- Kontakt:
AUTOVAG pisze:bo trzeba wyjac i przeczyscic silniczek
Silniczek czy mechanizm?
Jesli mecanizm to wydaje mi się, ze nie w tym rzecz. Mialem zatarte z przodu i inaczej sie zachowywaly. Poza tym jak wlaczalo sie tylna ze spryskiwaczem to dzialala ok.
Ostatnio zmieniony sob gru 16, 2006 18:26 przez szczeniak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Panowie tak ma byc. Spryskiwacz ma jezdzic razem z wycieraczka. Umnie tez sie kiedys zapiekła wycieraczka... odkręciłem wycieraczkę i rozebrałem zały ten trzpień którym leci plyn okazało się ze był nieszczelny i plyn troche leciał troche nie od tamtej pory spokój działa OK. pozatym do regulacji jest przecież dysza i można nią bardzo prezyzyjnie wyregulować gdzie ma leciec strumien plynu.
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.