[mk2]Wymiana kpułki rozdzielacza zapłonu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2]Wymiana kpułki rozdzielacza zapłonu
Kupiłem nową kopułke i jak się potem okazało niema na niej tego metalowego ekranu,więc chciałem przełożyć z starej,ale tamten nie pasuje.
Co robić,jest to wogóle niezbędne,a jeśli tak to gdzie to kupić.
Dodam że tą nową kapułke połamałem z nerwów bo lekko pękła jak wbijałem na hama ten ekran metalowy,jak się potem okazało kopułki rózniły się 1mm średnicy,mimo że to identyczne modele z tej samej firmy.
Piszcie szybko bo chce mieć dziś to z głowy,i dajcie jeszcze jakieś rady jak ściągnąć palec najłatwiej żeby nic nie uszkodzić.
Co robić,jest to wogóle niezbędne,a jeśli tak to gdzie to kupić.
Dodam że tą nową kapułke połamałem z nerwów bo lekko pękła jak wbijałem na hama ten ekran metalowy,jak się potem okazało kopułki rózniły się 1mm średnicy,mimo że to identyczne modele z tej samej firmy.
Piszcie szybko bo chce mieć dziś to z głowy,i dajcie jeszcze jakieś rady jak ściągnąć palec najłatwiej żeby nic nie uszkodzić.
Ostatnio zmieniony czw mar 09, 2006 15:33 przez marceliii, łącznie zmieniany 1 raz.
No cóż , na sprzedaż
:(
:(
ogolnie moze byc bez ekranu, to do zatrzymania zaklocen np na radio, ja juz 2 razy zmienialem kopulke i za 1 razem do boscha pasowal ekran, a za drugim razem jak sie okazalo ze kopulke boscha zle dobral mi sklep, to jak wymienilem na jakas inna i w niej ekran jest delikatnie za luzny, co do zdjecia palca rozdzielacza to nie pamietam zeby przy zdejmowaniu byl jakis problem, poradzisz sobie
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Wymiana kpułki rozdzielacza zapłonu
Nie no gość jesteśmarceliii pisze:Kupiłem nową kopułke
Dodam że tą nową kapułke połamałem z nerwów bo lekko pękła jak wbijałem na hama ten ekran metalowy
www.mlautobroker.pl
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
ta ktora u mnie nie pasowala to byla taka ze metalowa koncowka palca latala po samych koncach metalowych stykow kopolki, generalnie to powinna w tym wpadku liczyc sie glebokosc kopulki, zeby byla taka sama jak oryginaluQban pisze:A jaka kopulke najlepiej jaka jest najlepsza? Da sie to jakos okreslic?
Ostatnio zmieniony czw lut 17, 2005 16:58 przez djb, łącznie zmieniany 1 raz.
wg mnie jak ci nie pasuje to montuj bez, lub inaczej bo i tak masz kupic nastepna bo polamales to kup taka zeby pasowala do ekranumarceliii pisze:To nie est śmieszne,poprostu ten ekran mnie wkurzał bo myślałem że on jest na przebicia świec np.i chciałem na hama go mieć.
Więc moge bez niego zamontować?
a jakies firmy lepsza gorsza? Czy to nie ma az takiego znaczenia?djb pisze:ta ktora u mnie nie pasowala to byla taka ze metalowa koncowka palca latala po samych koncach metalowych stykow kopolki, generalnie to powinna w tym wpadku liczyc sie glebokosc kopulki, zeby byla taka sama jak oryginaluQban pisze:A jaka kopulke najlepiej jaka jest najlepsza? Da sie to jakos okreslic?