[MKIII] Regulacja świateł...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[MKIII] Regulacja świateł...

Post autor: dzikgtc » wt gru 05, 2006 22:59

Witam, jako że szukajka nie posiadała wystarczających informacji zwracam się do Was :grin:
Chcę w końcu zrobić regulację świateł w moim MKIII, silniczki mam + jakąś tam instalacje (beznadzieja, na na niej nic nie chodzi) + niedługo weekend :helm: to mam pytanko.
Jako że nie wiem czy moj golf mial seryjna regulacje swiatel (wersja gl) podejrzewam ze ktos ja zalozyl wlasnorecznie. I teraz tak, jak przypuszczam przewód sterujący idzie w tej glownej wiazce kabli nad chłodnicą. Napięcie na tych moich śmiesznych kostkach do regulacji mam jak wlacze swiatla (to chyba normalne) Tak więc w jaki przewód mam się wpiąć żeby jakoś to chodziło (chodzi o kolor i umiejscowienie)?

A druga sprawa to tylko tak dla potwierdzenia tego co zrozumiałem z szukajki dot. halogenów włączanych jak Pan Bóg przykazał (czyt. z seryjnego włącznika)
Żeby chodziły z seryjnego włącznika wystarczy wpiąć się w żółto-szary kabel idący w kostce pod chłodnica (on robi bodajże jako +) a mase mozna pociągnąć np. z kierunków? that's all? :helm:

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
Gobo90
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Gobo90 » wt gru 05, 2006 23:14

dzikgtc pisze:seryjna regulacje swiatel (wersja gl)
ja mam GL i mam regulacje szczeże to wszystkie GL jakie widziałem miały regulacje świateł..

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » wt gru 05, 2006 23:19

Ja jednak wątpie czy moj mial oryginalna reg swiatel, bo niby po co ktos prowadzil by drugą instalacje? Może mój miał regulacje seryjnie ale jakiś kacap jakos poważnie to przerobil i teraz nie bangla.

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » wt gru 05, 2006 23:24

miałem GLa i regulacja była. rocznik 92 może rzeczywiście jakiś szpec w nim grzebał

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » wt gru 05, 2006 23:50

Dobra, to juz wiem ze raczej powinienem miec reg swiatel w standardzie. Ale chodzi mi o konkretnie kolory przewodów gdzie co jest wpięte :food: Moze w koncu jakies konkrety uzyskam :bigok:

EDIT: ludzie no co jest? nikt nic nie wie? :panna:

Pozdrawiam
dzikgtc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”