Witam
Jadac dzis do tesciow zauwazylem ze moja jetka zaczyna dziwnie dzwonic powyzej 2200rpm ale o tyle dziwnie ze jak hamuje biegiem jest cicho jak przygazowuje cichnie a jak trzymam stala pregkosc i obroty powyzej 2200 to se dzwoni metalicznie jakby zawory w starym kaszlaku
co to moze byc ????
dodam tylko ze popychacze wymianialem jakies 10 000km temu, oleju nie brakuje nie bardzo wiem czego sie czepic
jakies propozycje ???
[Jetta II] Dziwne dzwonienie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja jak depne to tez cichnie jak u Jacenty80, najglosniej jest na 3-4 biegu ale nawet na 5 jak zauwalem kolo 130km/h to tez chyba bylo tylko pedem przygluszone
piotr2, jak jade pomalu na 3 biegu to powyzej 2200 sie zaczyna jak depne to odrazu cichnie potem auto przyspiesza zmniejsza sie ciag i znow zaczyna gadac
powyzej 3000 tez slychac cichlo dopiero kolo 4000 i to nir jestem juz pewien bo wydaje mi sie ze tez chilami slyszalem
piotr2, jak jade pomalu na 3 biegu to powyzej 2200 sie zaczyna jak depne to odrazu cichnie potem auto przyspiesza zmniejsza sie ciag i znow zaczyna gadac
powyzej 3000 tez slychac cichlo dopiero kolo 4000 i to nir jestem juz pewien bo wydaje mi sie ze tez chilami slyszalem